Fietsen door de heide: de drie mooiste fietsroutes door heidegebieden

Veel mensen vinden het heerlijk om door heidegebieden te fietsen. Hier is het niet alleen heel mooi, maar ook lekker rustig. Natuurlijk kom je er wel eens andere fietsers en wandelaars tegen, maar auto’s zie je nooit in heidegebieden.

Vind jij het ook zo fijn om in een rustig heidegebied te fietsen, maar weet je niet zo goed waar je precies moet zijn voor de mooiste fietstocht? Lees dan in dit artikel wat de drie mooiste fietsroutes door de heide zijn.

3x de mooiste fietsroutes door de heide

In Nederland zijn verschillende heidegebieden te vinden. In ieder heidegebied zijn wel meerdere fietsroutes uitgestippeld. De allermooiste fietsroutes door de heide, zijn de volgende:

  • De fietsroute door de heide van de Veluwe.
  • Fietsroute Rondje Posbank.
  • Fietsroute door Kampina.

Wil je meer weten over deze fietsroutes? Dan lees je onderstaande alinea’s. In onderstaande tekst worden de fietsroutes namelijk stuk voor stuk beschreven.

De fietsroute door de heide van de Veluwe

De fietsroute door de heide van de Veluwe is een hele bekende fietsroute, simpelweg omdat veel mensen graag door de Veluwe fietsen. De route start in Nunspeet en omdat het om een rondrit gaat, is het eindpunt hetzelfde als het startpunt. Volg je deze route, dan fiets je langs maar liefst vier verschillende heidevelden en heidegebieden. Ook kom je door de bossen van Nunspeet en Elspeet. De totale afstand van de fietsroute is 47 kilometer. Fiets je de route op normaal tempo, dan doe je hier iets langer dan drie uur over.

Heide fietsroutes

> Omafiets 20 inch: profiteer van kortingen tot 40%!

Fietsroute Rondje Posbank

Net zoals de Veluwe, is ook de Posbank erg bekend. Hier komen niet alleen mensen om te hardlopen, maar ook om lekker te fietsen. Neem je de fiets mee naar de Posbank, dan kun je een groot deel van dit natuurgebied zien. Je fietst overigens niet alleen door de Posbank, maar ook langs dorpen als Rheden, Dieren, Velp en Spankeren. Je kunt de fietsroute het beste starten op Veluwetransferium Posbank (Heuvenseweg 5a in Rheden). De totale afstand van de route is 57 kilometer.

Fietsroute door Kampina

Kampina is de naam van een natuurgebied dat in Noord-Brabant ligt. Het natuurgebied bestaat niet alleen uit bossen, maar ook uit diverse prachtige heidevelden. Volg je de fietsroute door Kampina, dan zie je een groot deel van het natuurgebied. Als je goed kijkt, kun je zelfs een bizon spotten. Ook fiets je door de omgeving van Oisterwijk, waar je tevens heerlijk kunt fietsen. Je kunt deze route het beste starten in de Dorpsstraat in Oisterwijk. Vanuit hier fiets je namelijk eenvoudig en snel natuurgebied Kampina in. De totale afstand van de route is 25 kilometer. Fiets je op een normaal tempo, dan doe je ongeveer 1,5 uur over de fietsroute.

> Vandaag voor 15u besteld, morgen in huis: De omafiets 22 inch!

Met de kinderen door de heide fietsen

Je kunt ook prima met de kids door een heidegebied fietsen, als de kinderen maar respectvol met de natuur omgaan. In veel heidegebieden mag je bijvoorbeeld niet van het fietspad afwijken en dit moet je de kinderen natuurlijk wel vertellen voor vertrek. Verder raden wij je aan om niet te ver te fietsen met de kinderen, zeker niet als ze het niet gewend zijn om ver te fietsen. Gezien de afstand, is de fietsroute door de Kampina een prima route om met de kinderen te volgen. Met kinderen ben je misschien wat langer onderweg, maar dan nog duurt het volgen van de route niet langer dan 2 uur.

Zijn de kinderen het gewend om langere afstanden te fietsen? Dan kun je ook de andere twee routes op deze pagina volgen. De routes zijn wat langer, maar met een goed uithoudingsvermogen en een goede fiets kunnen ook kinderen deze routes volgen.

Omafietsen

Altec Verona Damesfiets 28 inch 7V - Grijs
Altec Verona Damesfiets 28 inch 7V - Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 439,00 Speciale prijs € 389,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Oak Red
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Oak Red
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Petrol Blue
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Petrol Blue
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*