Fietsen in de jongste provincie van Nederland: knooppuntroutes in Flevoland

Veel mensen die een (meerdaagse) fietstocht organiseren, vergeten dat je ook heerlijk kunt fietsen in Flevoland. Flevoland wordt al snel bestempeld als saai, maar in feite kun je erg mooi fietsen in de jongste provincie van Nederland. Flevoland is namelijk erg veelzijdig, met een afwisselend landschap. Wil jij deze ‘saaie’ provincie toch eens per fiets verkennen? Lees dan in dit artikel wat de mooiste knooppuntroutes in deze provincie zijn.

De mooiste knooppuntroutes in Flevoland

In Flevoland zijn tientallen fietsroutes uitgestippeld. Iets meer dan tien van deze routes vallen onder de zogeheten knooppuntroutes. Dit zijn fietsroutes die samengesteld zijn door diverse fietsknooppunten met elkaar te verbinden.

Alle knooppuntroutes in Flevoland zijn mooi, maar wij vinden de volgende fietsroutes toch het allermooist:

  • De Bloesem Fietsroute. Totale afstand: 22 kilometer.
  • De Boerderijen Fietsroute. Totale afstand: 44 kilometer.
  • Dijkfietstocht Dronten. Totale afstand: 45 kilometer.

Meer over deze knooppuntroutes, lees je in onderstaande alinea’s.

De Bloesem Fietsroute

De Bloesem Fietsroute voert je door het zuidoosten van de Noordoostpolder in Flevoland. In dit gebied van de Noordoostpolder zijn minder tulpen te vinden, maar kom je wel veel fruitbomen tegen. Staan deze bomen in bloei, dan heeft dit een prachtig gezicht. Je kunt deze route dan ook het beste in het voorjaar fietsen, als de fruitbomen op de Bloesem Fietsroute in bloei staan.

De Boerderijen Fietsroute

Ook de Boerderijen Fietsroute voert je door de Noordoostpolder in Flevoland, maar dan net door een ander gebied van deze polder. Volg je deze route, dan kom je langs diverse prachtige boerderijen. Deze boerderijen laten je echt kennis maken met de cultuur van de provincie Flevoland. In de cultuur van deze provincie spelen boerderijen namelijk een grote rol.

knooppuntroutes in Flevoland

Dijkfietstocht Dronten

Dijkfietstocht Dronten start in het centrum van Dronten en voert je in zuidelijke richting door de polder naar Biddinghuizen. Vanuit Biddinghuizen fiets je verder naar het Veluwemeer, waar je verder fietst over de dijk. Over de dijken fiets je vervolgens terug naar Dronten, waar de fietstocht van ongeveer 45 kilometer weer eindigt.

> Zoek je nog een leuke kinderfiets? Vergeet niet om bij kinderfietsen rekening te houden met de verschillende inchmaten. Zo zijn 16 inch kinderfietsen geschikt voor kinderen van 4-6 jaar en 18 inch kinderfietsen voor kids van 5-7 jaar. Let op: de leeftijdsindicatie is een richtlijn. Het beste is om te kijken naar de lichaamslengte. Lees hier meer over het berekenen van de juiste inchmaat.

Kortere knooppuntroutes in Flevoland

Vind je bovenstaande fietsroutes iets te lang? Dan heb je geluk, want in de provincie Flevoland zijn diverse kortere fietsroutes te vinden. Wil je wat minder lang fietsen, dan kun je een van de volgende routes volgen:

  • De Vergane Schepen Fietsroute. Op deze route kun je aan de hand van palen in de grond zien waar vroeger schepen zijn vergaan. Totale afstand: 9.3 kilometer.
  • De Kunst en Cultuur Fietsroute. Deze fietsroute voert je langs monumenten, historische gebouwen en diverse kunstobjecten in de provincie Flevoland. Totale afstand: 10.2 kilometer.
  • De Oud en Nait Fietsroute. Deze route voert je door het oude en het nieuwe Urk. Totale afstand: 15.4 kilometer.
  • De Nieuwland Fietsroute. Deze route loopt langs het Markermeer, richting Lelystadhaven. Totale afstand: 19.3 kilometer.

In andere provincies zijn er beduidend minder korte fietsroutes uitgestippeld. Houd je niet van lange tochten of heb je simpelweg niet zo veel tijd om te fietsen? Dan is de provincie Flevoland zeker een geschikte plek voor jouw korte fietstocht.

Omafietsen

Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Altec Roma Omafiets 28 inch - Wood
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Aanbiedingsprijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - White
Altec Roma Omafiets 28 inch - White
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Aanbiedingsprijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Spirit Omafiets 24 inch - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  359,- Aanbiedingsprijs  299,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*