Knooppuntroutes in Overijssel: een korte, gemiddelde en lange fietsroute

In de provincie Overijssel zijn honderden kilometers aan knooppuntroutes uitgestippeld. Wil jij binnenkort met de fiets richting Overijssel om een knooppuntroute te volgen, maar weet je niet welke route je moet nemen? Dan vertellen wij je graag meer over drie mooie knooppuntroutes in de provincie Overijssel. Het gaat om een korte knooppuntroute, een knooppuntroute met gemiddelde lengte en een lange knooppuntroute in de provincie.

Drie mooie knooppuntroutes in Overijssel

Er zijn ruim twintig knooppuntroutes te vinden in de provincie Overijssel. Al deze routes lopen langs de mooiste plekken in de provincie en dit betekent dat eigenlijk alle knooppuntroutes de moeite waard zijn. Toch beschrijven we slechts drie knooppuntroutes in Overijssel op deze pagina. Het gaat om de volgende routes:

  • De korte route: fietsroute Blokzijl.
  • De gemiddelde route: de Lageveld fietsroute.
  • De lange route: de Natuurkampeerroute Overijssel.

Wij zijn van mening dat deze drie fietsroutes bij de mooiste knooppuntroutes in de provincie Overijssel horen.

De korte fietsroute: fietsroute Blokzijl

In de Gouden Eeuw was Blokzijl een belangrijke stad. Door de ligging van de stad, aan de Zuiderzee, werd er veel gehandeld in Blokzijl. Volg je de Blokzijl fietsroute, dan maak je kennis met het Blokzijl van vroeger. Ook fiets je veel langs het water, wat de fietsroute erg ontspannend maakt. De fietsroute is niet lang, namelijk bijna 24 kilometer. Je kunt de route met gemak in 1,5 uur fietsen. Neem je tussendoor een keer pauze door op een terrasje in Blokzijl neer te ploffen, dan doe je logischerwijs iets langer over de route.

> Altec Dutch fiets kopen: Vandaag voor 15u besteld, morgen in huis!

De gemiddelde fietsroute: de Lageveld fietsroute

Volg je de Lageveld fietsroute, dan maak je kennis met het authentieke boerenleven van de provincie Overijssel. De route start en eindigt in Hellendoorn en voert je onder andere door Den Ham en Vroomshoop. Er komen diverse leuke horecagelegenheden op je pad, dus uiteraard kun je ook even pauze houden als je deze knooppuntroute volgt. De totale afstand van de Lageveld fietsroute is 59 kilometer. Je doet ongeveer 3,5 tot 4,5 uur over deze fietsroute. Hoe lang je precies over de route doet, is uiteraard afhankelijk van je tempo en de eventuele pauzes die je onderweg houdt.

Knooppuntenroute Overijssel

> Verzending = gratis op het gehele assortiment Spirit fietsen!

De lange fietsroute: de Natuurkampeerroute Overijssel

Vind je het heerlijk om enkele dagen op de fiets te zitten? Dan is de Natuurkampeerroute Overijssel zeker iets voor jou. Deze route fiets je namelijk niet in enkele uren, maar in een paar dagen tijd. Onderweg kom je gelukkig langs diverse natuurkampeerplaatsen, waar je je tentje op kunt zetten om de nacht door te brengen.

Je kunt de route het beste in het late voorjaar of in de zomer fietsen, want dan is kamperen in Nederland het meest aangenaam. Fiets je deze route eerder of later in het jaar, dan kan het flink koud worden in de nacht. Ook zijn in het vroege voorjaar en in het najaar niet alle campings geopend.

De totale afstand van de Natuurkampeerroute Overijssel is 418 kilometer. Je kunt de route ook iets inkorten door bepaalde knooppunten van de route te halen, maar eigenlijk is de route het mooist als je deze helemaal rijdt.

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 26 inch N3 - Turquoise
Popal Daily Dutch Basic+ Meisjesfiets 26 inch N3 - Turquoise
Rating:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  519,00 Special Price  425,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 24 inch - Grijs Roze
Altec Urban Transportfiets 24 inch - Grijs Roze
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  379,00 Special Price  319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Oak Red
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Oak Red
Rating:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs  469,00 Vanaf  375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Op zoek naar nog meer routes? Bekijk dan eens de knooppuntenroute van Drenthe!