Fietsen in Zeeland: de mooiste lange en korte knooppuntroutes

Veel mensen die een fietstocht organiseren in de provincie Zeeland, volgen hier een knooppuntroute. Een knooppuntroute is een fietsroute die opgebouwd is uit diverse knooppunten. In Zeeland zijn verschillende knooppuntroutes uitgestippeld. Wat de mooiste lange en korte knooppuntroutes zijn in de provincie, lees je op deze pagina.

De mooiste lange knooppuntroutes in Zeeland

In tegenstelling tot de andere provincies, is Zeeland dunbevolkt. Omdat er minder mensen wonen in Zeeland, is er meer dan genoeg ruimte voor fietspaden. Er zijn dan ook veel lange fietsroutes in de provincie uitgestippeld. De mooiste lange knooppuntroutes in Zeeland, zijn de volgende:

  • Natuurkampeerroute Zeeland Zuid-Hollandse Eilanden. Deze fietsroute voert je over alle schiereilanden in Zeeland en Zuid-Holland. Onderweg kom je langs diverse natuurkampeerterreinen, waar je voordelig kunt overnachten. Je kunt deze route het gehele jaar door fietsen. Totale afstand: 385 kilometer.
  • Natuurkampeerroute Zeeland & Zuid-Hollandse Eilanden – Zomer. Volg je deze fietsroute, dan kom je langs diverse natuurkampeerterreinen in Zeeland en Zuid-Holland. Je fietst over alle schiereilanden in het gebied, komt langs brede stranden en uitgestrekte polders en fietst door diverse gezellige dorpen. Deze fietsroute is uitermate geschikt om in de zomer te volgen. Totale afstand: 286 kilometer.

De eerste fietsroute kun je het gehele jaar door fietsen, maar houd er wel rekening mee dat het in de herfst en winter hard kan waaien op de schiereilanden. Je kunt de route dan ook het beste in het voorjaar of in de zomer fietsen. In deze tijd van het jaar kun je simpelweg meer van de omgeving genieten.

> De Spirit fiets: vandaag besteld = gratis thuisbezorgd in 24u!

De mooiste korte knooppuntroutes in Zeeland

Heb je geen zin of tijd om dagenlang te fietsen? Dan kun je een van de kortere knooppuntroutes in Zeeland volgen. De mooiste korte knooppuntroutes in de provincie, zijn de volgende:

  • Fietsroute Staats-Spaanse Linies. Deze route start en eindigt in IJzendijke. Totale afstand: 63 kilometer.
  • Fietsroute Sporen van het Water. Deze route start en eindigt in Nisse. Totale afstand: 56 kilometer.
  • Monumentale Dorpen en Gehuchten fietsroute. Deze route start en eindigt in Brouwershaven. Totale afstand: 54 kilometer.
  • De Oester fietsroute. Deze route start en eindigt in Colijnsplaat. Totale afstand: 67 kilometer.
  • Fietsroute Historische Polders. Deze route start en eindigt in Axel. Totale afstand: 35 kilometer.

Knooppuntenroute Zeeland

> Fiets nodig om deze routes te fietsen? Bekijk eens onze Altec Dutch fietsen en profiteer van gratis verzending!

De kortste route is 35 kilometer lang. Hier doe je ongeveer 2 uur over, op een normaal fietstempo (zonder pauzes). Van bovenstaande routes is de Oester fietsroute de langste route. Om deze route te volgen, ben je ongeveer 4 tot 5 uur onderweg op een normaal fietstempo (zonder pauzes). Hoe lang jij uiteindelijk over de routes doet, is uiteraard afhankelijk van je tempo.

Het is ook mogelijk meerdere knooppuntroutes met elkaar te combineren. Zet de fietsen op de auto, rijd naar het startpunt van een van bovenstaande fietsroutes en zet hier de auto neer. Volg de fietsroute, zet de fietsen weer op de auto en rijd naar het volgende startpunt. Kun je geen genoeg krijgen van de knooppuntroutes in Zeeland, dan is dit zeker een leuke manier om jouw fietsvakantie te organiseren. Overnachten doe je op een nabij gelegen camping, maar kan ook in een knus Zeeuws hotel.

Omafietsen

Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  203,49
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Volare Excellent Shimano Nexus 3 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Volare Excellent Shimano Nexus 3 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Onze prijs
 369,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit 28 inch Omafiets Plus - Mat Zwart
Spirit 28 inch Omafiets Plus - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  299,- Aanbiedingsprijs  269,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: De knooppuntenroute van Noord-Brabant!