Fietsend door het boerenland: de LF3 fietsroute

Vind jij het heerlijk om door het rustige boerenland te fietsen? Dan is de LF3 fietsroute zeker iets voor jou. Deze route loopt voornamelijk door het platteland, langs diverse gezellige boerendorpjes. Wil je meer weten over deze route? Lees dan snel verder, want op deze pagina wordt de LF3 fietsroute uitgebreid beschreven.

Landelijke Fietsroutes: een korte introductie

De LF3 fietsroute is een van de vele Landelijke Fietsroutes, ook wel LF-routes genoemd. De Landelijke Fietsroutes lopen door het hele land en zijn samen meer dan 4500 kilometer lang. De LF3 fietsroute beslaat slechts een klein deel van deze grote afstand, want deze fietsroute is 170 kilometer lang.

De LF3 fietsroute door boerenland

De LF3 fietsroute wordt ook wel de Rietlandroute genoemd. Dit is het noordelijke deel van de LF3. De LF3 fietsroute loopt voornamelijk door boerenland en laat je kennis maken met de provincie Friesland. Zo loopt de route deels door natuurgebied De Weerribben, dat in de provincie Friesland ligt.

De LF3 fietsroute start in Holwerd en loopt door tot Kampen. De totale afstand van de route is 170 kilometer. Wil je de route heen en terug fietsen, dan moet je deze afstand verdubbelen. De LF3 is namelijk geen rondrit, maar een route van noord Friesland naar zuid Friesland. Om op je startpunt te eindigen, moet je de afstand van de route simpelweg nog een keer fietsen.

LF3 fietsroutes

> Goedkope popal fietsen: profiteer van korting tot 40%!

De LF3 fietsroute: hoe lang doe je erover?

Hoe lang je over de LF3 fietsroute doet, is afhankelijk van jouw tempo en het aantal kilometers dat je per dag wil fietsen. Ben je het gewend hard te fietsen en vind je het leuk om de hele dag op de fiets te zitten, dan kun je de route met gemak in twee dagen rijden. Fiets je niet zo hard en vind je het leuk om regelmatig af te stappen voor een korte pauze, dan doe je langer over de route. In dit geval kun je rekenen op drie tot vier dagen op de fiets.

De LF3 route volgen: een belangrijke tip

Ben jij van plan om de Rietlandroute te volgen? Lees dan eerst deze belangrijke tip, om te voorkomen dat je verdwaalt op de LF3 fietsroute.

Fiets je tussen Ossenzijl en Kampen, dan valt de LF3 fietsroute samen met de LF22 fietsroute, ook wel de Zuiderzeeroute genoemd. Omdat de routes met elkaar samen vallen, staan er op dit deel van de route geen bordjes meer om de LF3 fietsroute te volgen. Om de juiste route te fietsen, volg je de bordjes van de LF22 Zuiderzeeroute. Als de routes van elkaar splitsen, krijg je weer de bewegwijzering van de LF3 fietsroute te zien. Nu kun je deze bordjes weer volgen.

Het is belangrijk om tussen Ossenzijl en Kampen niet op zoek te gaan naar LF3 bordjes, want deze staan er simpelweg niet. Volg de LF22 bordjes tot je weer LF3 bordjes ziet en je weet zeker dat je de route goed volgt. Je kunt voor de zekerheid een routebeschrijving uitprinten, zodat je gegarandeerd de juiste route volgt. De routebeschrijving van de LF3 fietsroute is gewoon online te vinden op de website van de Landelijke Fietsroutes.

> Opafiets kopen? Profiteer van gratis bezorging in 24u!

Omafietsen

Altec Love Transportfiets 3V - Mat Zwart
Altec Love Transportfiets 3V - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  455,- Aanbiedingsprijs  395,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Licht Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Licht Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*