Fietsen over het Lingepad: de Lingepadroute

Het Lingepad is een wandelpad dat zowel door Nederland als België loopt. Het pad is in totaal maar liefst 98 kilometer lang en start in Leerdam. Het pad eindigt in het Belgische Wyler, in de buurt van de Belgische grens bij Nijmegen.

Het Lingepad is van oorsprong een lange-afstand-wandelpad, maar je kunt ook over dit pad fietsen. In dit geval volg je simpelweg de Lingepadroute, die met duidelijke wit-rode tekens gemarkeerd is.

De internationale Lingepadroute

Volg je het hele Lingepad, dan fiets je zowel door Nederland als door België. Het grootste deel van de route gaat door Nederland, maar het laatste deel van de route brengt je door een klein stuk van ons buurland. De route eindigt in Wyler, net over de Belgische grens.

Volg je de internationale Lingepadroute, dan volg je in feite het gehele Lingepad. Dit is niet lastig, want het Lingepad heeft duidelijke bewegwijzering. Ook zijn er diverse gidsen verkrijgbaar die de complete Lingepadroute (zowel door Nederland als door België) beschrijven. Als je de internationale Lingepadroute volgt, leg je bijna 100 kilometer af. Besluit je de route heen en terug te fietsen, dan moet je deze afstand verdubbelen.

De Lingepadroute in Nederland

Je kunt er ook voor kiezen om in eigen land te blijven als je de Lingepadroute volgt. In dit geval volg je niet de hele route (aangezien deze doorloopt tot het Belgische Wyler), maar stop je met fietsen als je bij de Belgische grens komt. Wil je de route nog wat uitbreiden, dan kun je vanuit de Belgische grens terugfietsen naar het startpunt van de route.

De Lingepadroute fietsen met kinderen

Omdat de Lingepadroute niet zo lang is, kun je deze route prima met kinderen volgen. Je kunt er zelfs een kleine fietsvakantie van maken, door de hele route te volgen en onderweg ergens te overnachten. Ben je van plan om in de buurt van de Lingeroute te slapen? Dan raden wij je wel aan om deze accommodatie al voor vertrek te reserveren, zeker als je met een groot gezin ergens wil overnachten. Door de accommodatie vooraf te reserveren, weet je zeker dat je een hotelkamer hebt in de buurt van de Lingepadroute.

> Vandaag voor 15u besteld, morgen in huis: De Popal Duncan fiets!

Lingepadroute fietsroute

De Lingepadroute fietsen: bereid je goed voor

Ga je een langere afstand fietsen, dan is het verstandig om je voor te breiden op je fietstocht. De Lingepadroute is niet zo lang, maar ook hier is een goede voorbereiding wel zo prettig. Wij geven je graag enkele tips om je voor te bereiden op de fietsroute over het Lingepad.

  • Bepaal van tevoren welke route je precies wil fietsen. Fiets je de hele route? Dan kun je gewoon de bewegwijzering op het Lingepad volgen om de hele route te fietsen. Volg je slechts een deel van de route, dan raden wij je aan om de route van tevoren uit te stippelen en uit te printen. Zo voorkom je dat je verdwaalt.
  • Kijk je fiets goed na voor je vertrekt. Zijn de banden goed opgepompt, staat het stuur recht en werken de lichten? Ook als je niet van plan bent door de schemering te fietsen, is het goed om je lichten te controleren. Het kan namelijk ook donker worden door een flinke regenbui en dan heb je ook goede lichten nodig op je fiets.
  • Neem voldoende eten en drinken mee. Het Lingepad komt langs diverse dorpen en steden, maar je hebt niet altijd zin om af te stappen voor een hapje en/of een drankje. Neem je genoeg eten en drinken mee, dan is dit ook niet nodig.
  • Neem een poncho mee, zeker als je in het voorjaar of in de herfst gaat fietsen. Wil je niet in de regen fietsen, dan houd je de weersverwachting in de gaten.

> De Popal Max fiets: verzending = gratis op het gehele assortiment!

Omafietsen

Volare Excellent 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Volare Excellent 24 inch meisjesfiets - Lichtblauw
Onze prijs
 349,95
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  479,- Vanaf  419,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook interessant: fietroutes in Vught!