Fietsen in Zwitserland: de mooiste fietsroutes in Genève

De meeste mensen die een fietsvakantie in Zwitserland organiseren, trekken de natuur in. In het land vind je inderdaad prachtige natuurgebieden die je goed kunt verkennen op de fiets, maar ook Genève is de moeite waard voor fietsliefhebbers. Op deze pagina lees je meer over fietsen in Genève.

Een rondje om het Meer van Genève

De populairste fietstocht in de directe omgeving van Genève - en misschien wel in heel Zwitserland - is het rondje om het Meer van Genève. Deze fietsroute is ruim 170 kilometer lang en voert je niet alleen langs het prachtige Meer van Genève, maar ook langs leuke stadjes en schattige dorpen. Denk hierbij aan Rolle, Lausanne en Montreux.

Wil je deze fietsroute volgen? Reserveer dan een accommodatie in Genève. Je kunt jouw fietsroute rond het Meer van Genève namelijk het beste net buiten de stad starten. Dit is tevens het eindpunt van de fietsroute. Een kaart heb je eigenlijk niet nodig, want overal op de route kom je bordjes tegen.

Bezienswaardigheden in Genève

Een rondje om het Meer van Genève is prachtig, maar ook in Genève kun je erg fijn fietsen. Bijvoorbeeld door naar de diverse bezienswaardigheden in de stad te rijden.

Wij raden je aan de volgende bezienswaardigheden zeker aan te doen tijdens jouw fietstocht door Genève:

  • De Sint Pierre Kathedraal.
  • De Fontein van Genève.
  • Place du Bourg du Four.
  • Maison Tavel.
  • Jardin Anglais.
  • Parc des Bastions.
  • Palais des Nations.
  • MAMCO.

En houd je van musea? Fiets dan even langs het Patek Philippe Museum. Dit museum staat geheel in het teken van de het wereldberoemde horlogemerk Patek Philippe. Ook leer je in het museum meer over de geschiedenis van horloges en bewonder je in het museum bijzondere horloges door de jaren heen, namelijk uit de zestiende, zeventiende, achttiende en negentiende eeuw.

> Korting tot wel 40%: Bestel nu een Popal fiets!

Je eigen fiets meenemen of een fiets huren

Je kunt je eigen fiets meenemen naar Genève, maar dit maakt je reis naar de stad wel iets ingewikkelder. Wil je naar de stad vliegen of reis je liever niet met een zwaarbeladen auto? Dan kun je ook zonder fiets naar Genève gaan, om een fiets in de stad te huren.

fietsroutes in Genève

In Genève zijn diverse bedrijven te vinden waar je fietsen kunt huren. Je hoeft over het algemeen niet lang te zoeken voor je een goed en betrouwbaar fietsverhuurbedrijf hebt gevonden.

Fietsen in Zwitserland: met of zonder helm?

Het dragen van een helm is verplicht in Zwitserland. Of je nu binnen of buiten de bebouwde kom gaat fietsen: ook in Genève moet je altijd een helm dragen op de fiets. Neem je je eigen fiets mee? Pak dan ook een fietshelm in. Ga je een fiets huren in Genève, dan krijg je hier vrijwel altijd een gratis helm bij.

> Bekijk nu onze transportfietsen: Verzending binnen 24 uur!

Ook interessant om te lezen: Mooiste fietsroutes in Berlijn!