Door de Ooijpolder: de Ooijpolder fietsroute

De Ooijpolder is een grote polder die je in de gemeente Berg en Dal vindt. De polder is onderdeel van natuurgebied de Gelderse Poort. In de polder vind je rivierlopen, zandgaten, moerassen, stuifduinen en uiterwaarden. Omdat de polder zo’n gevarieerd landschap heeft, is het zeker de moeite waard om hier een keer doorheen te fietsen. Je kijkt je ogen uit als je door de Ooijpolder fietst en komt hier bovendien echt tot rust.

Wie door de Ooijpolder wil fietsen, volgt de Ooijpolder fietsroute. Meer over deze fietsroute, lees je op deze pagina. Zo lees je op deze pagina niet alleen hoe lang de route is, maar ook langs welke bezienswaardigheden de fietsroute komt.

De Ooijpolder fietsroute

Volg je de Ooijpolder fietsroute, dan kom je met de fiets door een groot deel van de uitgestrekte Ooijpolder. Je komt niet alleen langs kleine meertjes en moerassen, maar ook langs stuifduinen. Omdat stuifduinen uniek zijn in Nederland, is dit erg bijzonder. Ook kom je langs meerdere tichelgaten. Dit zijn kleine meren die ontstaan zijn door het winnen van klei, inmiddels in een ver verleden. De klei die in de Ooijpolder gewonnen werd, ging naar de diverse steenfabrieken in de buurt. De steenfabrieken zijn inmiddels gesloten, maar je komt de schoorstenen van de oude fabriekspanden nog wel tegen op de route.

De originele Ooijpolder fietsroute is 35 kilometer lang. Je doet ongeveer 2 uur over deze fietsroute. Omdat het om een knooppunten fietsroute gaat, kun je de route inkorten of verlengen. Wil je de route inkorten, dan sla je gewoon een paar knooppunten op de originele route over. Wil je de route verlengen, dan voeg je een paar knooppunten toe.

fietsroute Ooijpolder

> Deze route met uw zoon of dochter afleggen? Bekijk dan eens de Popal 16 inch fietsen: verzending = gratis!

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

Interessante bezienswaardigheden op de Ooijpolder route

Je denkt misschien dat de Ooijpolder een verlaten natuurgebied is, maar toch kom je diverse bezienswaardigheden tegen als je de Ooijpolder fietsroute volgt. De Ooijpolder is rustig, maar in de directe omgeving van de polder is genoeg te zien en te doen. De bezienswaardigheden die je tegenkomt als je de fietsroute volgt, zijn de volgende:

  • Natuurmuseum Nijmegen. Het Natuurmuseum Nijmegen ligt nabij knooppunt 16 op de route. Wil je meer weten over de Ooijpolder en de omgeving van deze polder, dan raden wij je zeker aan om het Natuurmuseum te bezoeken. Dit museum staat namelijk helemaal in het teken van zijn groene omgeving.
  • De voormalige NH-kerk in Ooij. Je vindt deze oude kerk nabij de knooppunten 49 en 99 op de route.
  • De Bisonbaai, die ontstaan is door de kleiwinning in de Ooijpolder. Je vindt de Bisonbaai nabij knooppunt 49 op de route.
  • De Kaliwaal, tevens ontstaan door de kleiwinning in de Ooijpolder. Je vindt de Kaliwaai nabij knooppunt 95 op de route.
  • Natuurgebied De Millingerwaard. Je vindt dit natuurgebied nabij de Ooijpolder tussen de knooppunten 71, 72 en 95.
  • De Millinger Theetuin, een theehuisje in natuurgebied De Millingerwaard. Je vindt dit theehuis in de buurt van knooppunt 95 op de route. Fiets je een stukje om, dan kun je heerlijk pauzeren in de Millinger Theetuin.
  • De Sint-Laurentiuskerk in Kekerdom. Je vindt deze kerk nabij knooppunt 95 op de route.

Uiteindelijk kies je helemaal zelf welke bezienswaardigheden je wil bezoeken. Heb je geen zin om steeds af te stappen, dan fiets je gewoon lekker door de Ooijpolder zonder te stoppen. Vind je het juist leuk om de omgeving van de polder wat beter te leren kennen, dan ga je af en toe van de route af om een bezienswaardigheid te bezoeken.

Verder zijn er op de route ook diverse oude steenfabrieken te vinden. De meeste fabrieken zijn al jaren gesloten en inmiddels zelfs afgebroken, maar je kunt de schoorstenen nog wel zien. Altijd leuk om eens van dichtbij te bekijken!

> Deze route ontdekken met uw kind? Misschien is de Popal 18 inch fiets iets voor u!

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Zwart
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Lavendel
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Lavendel
Waardering:
94%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Spirit Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Toch een andere route proberen? Bekijk eens de waterliniepad fietsroute!