Waar moet je op letten bij het kopen van een fiets online?

Zoals we vroeger naar een fietsenwinkel gingen, is dit tegenwoordig bijna niet meer zo. Je keek wat er op dat moment in de showroom stond en je maakte een proefritje op de straat voor de winkel. Online werkt het net even wat anders. Je kunt niet even proberen of het zadel lekker zit en je kunt niet in de banden knijpen. Toch kun je online goed slagen, mits je weet waar je op moet letten. Met onze tips wordt je online zoektocht een succes.

Zet je eisen op een rijtje

Voordat je begint met je zoektocht, is het verstandig om je eisen duidelijk op papier te zetten. Zo voorkom je dat je verdwaald op het internet in al het aanbod. Waar ga je de fiets voor gebruiken? Voor lange fietstochten of voor korte ritjes naar je werk? Zo bepaal je wat voor model fiets het beste bij je past.

Naast het doel van de fiets kijk je naar eigenschappen die de fiets moet hebben. Wil je versnellingen, een handrem of een terugtraprem? Een voordrager en een bagagedrager behoren ook tot de opties. Ook de kleur en de stijl van de fiets kunnen invloed hebben voor jouw keuze.

Misschien heb je een bepaald merk dat je aanspreekt of waar je goede ervaringen mee hebt? Ook dat helpt in je zoektocht. Wil je perse een blauwe Popal fiets met voordrager en een handrem? Dan is je zoektocht al goed versmald.

Vergelijk kritisch

Verdiep je goed in verschillende aanbieders op het internet en zoek een site die duidelijke informatie over alle fietsen aanbied. Maak ook gebruik van de zoekfilters om gericht te zoeken op een site. Bekijk de volgende onderdelen op een productpagina:

  • Let op details: zoals de framemaat en de soorten materiaal
  • Bekijk afbeeldingen: zo zie je goed of de fiets eruit ziet zoals de beschrijving. Sommige sites hebben zelfs een zoomfunctie. Zo bekijk je alle onderdelen goed in detail
  • Bekijk productvideo’s: meestal staat er ook een video van de fiets. Zo niet? Zoek dan op Youtube naar een review video

Doe de juiste aankoop

Met deze tips om online een fiets te kopen, slaagt je missie ongetwijfeld. Wees kritisch en houd goed in je achterhoofd wat je zoekt. Zoek ook een betrouwbare verkoper zodat je ook na het bestellen niet voor verassingen komt te staan. Een goede site biedt ondersteuning en goede service en nazorg.