Tips voor het kopen van een stoelfiets

Het is uiterst belangrijk om voldoende te bewegen. Door regelmatig te bewegen, houd je je lichaam gezond. Maar wat als je geen tijd hebt om iedere dag naar de sportschool te gaan, een sportvereniging te bezoeken of een stuk te wandelen of fietsen?

Dan kun je de beweging al zittend opzoeken. Dit doe je door een stoelfiets aan te schaffen en deze dagelijks te gebruiken. Met een stoelfiets kun je al zittend fietsen, gewoon achter je bureau, aan de eettafel of tijdens het televisie kijken. Ga je voor het eerst een stoelfiets kopen? Lees dan de tips in dit artikel en je doet gegarandeerd een goede investering.

Koop een stoelfiets met computer

De meeste stoelfietsen hebben een computer, maar er zijn ook stoelfietsen die niet uitgerust zijn met een computer. Wij raden je aan om de stoelfietsen zonder computer links te laten liggen in je zoektocht naar de perfecte stoelfiets.

Een stoelfiets met computer geeft je namelijk interessante informatie, onder andere met betrekking tot het aantal omwentelingen en het aantal verbrande calorieën. Ook kan een stoelfiets met computer je vertellen hoe lang je al gefietst hebt. Dit is nuttig, zeker als je een bepaald aantal minuten per dag wil fietsen.

Neem een stoelfiets die je in kunt stellen

Een andere tip die wij je willen geven, is dat je een stoelfiets koopt die je zelf in kunt stellen. Dit wil zeggen dat je de weerstand van de fiets kunt verhogen of juist kunt verlagen. Wil je het rustig aan doen? Dan zet je de weerstand van de fiets laag. Heb je juist wel zin om flink te trappen? Dan zet je de weerstand wat hoger.

Koop je een fiets die je zelf in kunt stellen, dan kun je wat meer variëren in je training. De ene keer fiets je snel en met een lage weerstand, de andere keer fiets je langzaam en met een hoge weerstand. Door variatie wordt jouw training minder snel saai.

Check de afmetingen en het gewicht van de fiets

Wil je jouw fiets gemakkelijk overal mee naartoe kunnen nemen? Controleer dan welke afmetingen de stoelfiets heeft en check ook het gewicht van de fiets.

Nog beter: koop een stoelfiets die je op kunt vouwen. Een opvouwbare stoelfiets neem je namelijk nog gemakkelijker met je mee. Niet alleen in de auto, maar ook op de fiets, in de bus of in de trein.

Kies voor een stevig model

Je gaat niet op een stoelfiets zitten, dus de fiets hoeft minder stevig te zijn dan een echte fiets. Toch is het ook niet prettig om op een wiebelige stoelfiets te moeten fietsen. Kies daarom voor een stevig model. En wil je het fietsen nog comfortabeler maken? Kies dan voor anti-slip pedalen.

Tips voor het kopen van een stoelfiets

Conclusie

Wil jij een stoelfiets kopen? Houd onderstaande tips dan in je achterhoofd en je doet gegarandeerd een goede aankoop.

  • Koop een stoelfiets met computer.
  • Neem een stoelfiets die je in kunt stellen.
  • Check de afmetingen en het gewicht van de fiets.
  • Kies voor een stevig model.

> Bekijk ook onze omafietsen: Verzending = gratis. En bescherm je fiets tegen diefstal met een goed fietsslot!

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

Lees ook: Tips voor het kopen van een hoverboard!