Een fiets huren: waar moet je op letten?

Soms is het niet handig om je eigen fiets mee te nemen als je een fietstocht gaat maken. Zeker als je in het buitenland gaat fietsen, is het praktischer om een fiets te huren. Zo zit je namelijk niet met het geregel van het vervoeren van je eigen fiets en kun je toch op een goede fiets rondrijden. Ga jij binnenkort ook een fiets huren, om hier vervolgens een langere fietstocht mee te maken? Dan is het belangrijk dat je de juiste fiets huurt. Waar je op moet letten bij het huren van een fiets, lees je op deze pagina.

De kwaliteit van de fiets

Zeker als je een lange fietstocht gaat maken, is het belangrijk dat je een kwalitatief hoogwaardige fiets mee kunt nemen. Een fiets van lage kwaliteit fietst niet alleen minder comfortabel, maar gaat ook sneller kapot. Als je een fiets gaat huren, controleer je altijd de volgende zaken:

  • Zijn de banden goed opgepompt? Zien de banden er netjes uit?
  • Staat het stuur recht?
  • Staat het zadel recht?
  • Is de bagagedrager van de fiets stevig genoeg voor mijn bagage?
  • Werken de lichten van de fiets? Zitten er reflectoren op de fiets?
  • Werken de trappers van de fiets goed? Zitten er geen haperingen in de bewegingen van de trappers?
  • Doet de bel van de fiets het?

Alleen als alle onderdelen van de fiets goed zijn, neem je deze fiets mee. Zit er geen bel op, zien de banden er niet goed uit of zijn de lampen kapot, dan neem je een andere fiets.

> Goedkope herenfiets kopen: Vandaag voor 13u besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

Een fiets huren waar moet je op letten

De maat van de fiets

Je kunt alleen comfortabel fietsen als je een fiets in de juiste framemaat hebt. Het verhuurbedrijf weet precies welke framemaat bij jouw lengte hoort. Krijg je een bepaalde fiets, dan controleer je wel altijd even of deze fiets ook echt lekker rijdt. Misschien moet het stuur nog wat omhoog of omlaag of moet het zadel versteld worden. Hier kom je alleen achter als je even een rondje fietst.

Het aantal versnellingen op de fiets

In bepaalde gebieden, zeker in het buitenland, kun je echt niet zonder versnellingen. Ga je in een bergachtig gebied fietsen, dan neem je altijd een huurfiets met minimaal zeven versnellingen mee. In een vlakke omgeving is een fiets met minder dan zeven versnellingen ook prima, maar toch fiets je altijd het fijnst op een fiets met meerdere versnellingen. Niet alleen in de bergen, maar ook in een vlakke omgeving.

> Toch een fiets kopen in plaats van huren? Bekijk dan snel onze goedkope damesfietsen!

De accessoires van de fiets

Tot slot kijk je wat voor accessoires een fiets heeft. Zit er bijvoorbeeld een houder op waar je jouw waterflesje of bidon in kunt zetten? Zitten er elastieken op de bagagedrager, waar je jouw bagage onder kunt doen? Zit er een pomp bij de fiets, die je kunt gebruiken om de banden op ieder gewenst moment op te pompen? Deze zaken zijn geen must, maar dit soort accessoires zijn wel handig om bij je te hebben tijdens een langere fietstocht. Zeker een stevige bidonhouder is een pre.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Een fietsroute afleggen met je gehuurde fiets? Bekijk dan eens de aspergefietstocht Grubbenvorst!