10 fietsroutes in Noord-Brabant

Noord-Brabant, de grensprovincie bekend om zijn gezellige steden als Breda, Tilburg en 's-Hertogenbosch biedt vele mooie opportuniteiten voor fietsers. Niet alleen is de accommodatie, zoals hotelletjes en lekkere restaurants, rijkelijk aanwezig voor mocht je graag meerdaagse tochten ondernemen met de fiets. De provincie heeft ook een mooi arsenaal aan Nationale Parken die met de fiets absoluut het bezoeken waard zijn. Denk hierbij aan De Grote Peel of de Drunense Duinen. Hieronder tien mooie fietsroutes in Noord-Brabant die je als fervente fietser zeker moet uitproberen!

Grenzeloos:

Noord-Brabant is een grensprovincie, het is dan ook logisch dat je af en toe de grens met België zult oversteken tijdens je fietstocht. Op deze tocht, die naargelang je voorkeur 29 of 47 kilometer bedraagt, maak je kennis met Baarle-Nassau, je startpunt van deze route. Je schommelt tussen België en Nederland en geniet van de mooie natuur van Baarle-Hertog langs de rivier de Mark en via het Bels Lijntje..

Fietsen door de Brabantse Sahara:

Een fietsroute van 48 kilometer, deze brengt je langs de Nationale Parken De Loonse en de Drunense Duinen. Geniet van de naaldbossen en kastelen, boerderijen en herbergen op je route. Start deze route in Loon op Zand, fiets richting Kaatsheuvel en Udenhout. Het laatste plaatsje dat je ontdekt alvorens terug te rijden naar je startpunt is Giersbergen. Geniet van deze route vol gezellige terrasjes en prachtige natuurdomeinen.

Toeren naar America:

Rij vanaf het Toon Kortooms Park in Deurne richting het plaatsje America. Je passeert het gebied Driehonderd Bunders. Een fietsrit die in totaal 29 kilometer duurt en de historische Apostelweg aandoet alsook het natuurreservaat Mariapeel en de Soemeer Singel, rij van hieruit richting het buurtschap Halte langs de Deurnsche Peel.

Een dag in het Groene Woud:

Een route van 52 kilometer die je laat wegdromen in de beboste streken tussen de drie steden Tilburg, Eindhoven en Den Bosch. Een route die zeer afwisselend is en voldoende afstapmogelijkheden om de omgeving te verkennen. Je start in Oirschot richting de Kampina met zijn Landgoed Nemerlaer. Passeer langs de Mortelen in Boxtel en keer zo terug naar start.

> Vandaag besteld, morgen in huis: Alle houten loopfietsen!

De Kempische Heideroute:

Een route geschikt voor elk type fietser van 43 kilometer. Je start aan het station in Heeze om meteen te verdwalen in de bossen, heidevelden en de landbouwomgeving met een weids uitzicht. Wie nog wat energie in de benen heeft kan ook nog het Achelse Kruis gaan bezoeken.

Ontginningsgebieden in de Peel:

Fiets op deze route van 39 kilometer langs een afwisselend panorama: nieuw aangelegde ontginningsgebieden wisselen de robuuste natuur af. Geniet van het zicht op de talloze bankjes langs de route. Start je route in Boekel richting Venhorst, één van de nieuwere gebieden. Rij zo naar Odiliapeel om via de andere kant terug te rijden naar Boekel.

Gaper:

Start aan de Safaricamping in Hilvarenbeek voor deze tocht van 31 kilometer. Rij via kronkelende boerenweggetjes, door heidevelden en bosrijke gebieden, geniet van de dieren die hier vrij rondlopen en de stilte van de natuur. Kies voor een zonnige dag, de route gaat namelijk door enkele boswegen die soms wat modderig kunnen zijn na regen.

Fietsen over De Stippelberg bij Milheeze:

Een fietstocht van 38 kilometer brengt je langs zandverstuivingen, heidevelden en gezellige bosjes. Een prachtige en rustige fietsroute die start in Milheeze richting Stippelberg. De Stippelberg is een groot heidegebied, waar grazende herkauwers het land onderhouden. Het is gekend omwille van zijn mooie aangelegde groene bossen en het zandstuifgebied. Vervolg je weg langs Beestenveld om zo terug te keren naar Deurne, waar je het Klein Kasteel kunt bewonderen. Van hieruit nog een paar kilometertjes terug naar je startpunt.

Drie Vestingstadjes:

Een historisch fietsritje van een goeie 57 kilometer. Rij via de Maashorst naar het eerste stadje, namelijk Grave, gelegen aan de Maas. Rij van hieruit naar Ravenstein om te eindigen Megen, het "kloosterdorp". Je rijdt langs prachtige heidevelden en uitgestrekte weides. Een echt typische Nederlandse fietsroute met een leuk geschiedkundig verhaal. Om terug te keren naar je startpunt volg je de Maas stroomopwaarts, hopelijk met wind in de rug!

D'N Ouwe Brandtoren:

Start in Diessen, aan Restaria De Zwaan voor een heerlijke fietstocht van 49 kilometer. Ontdek het zuiden van Diessen, de heerlijke natuur, prachtige fietspaden en de absolute rust. Beklim zeker de uitkijktorens die je langs de route passeert voor een mooi zicht op de streek. Passeer langs het Spruitenstroompje in Esbeek, het dorp dat is ontstaan uit een kransakkerdorp, wat je op vandaag nog steeds kunt merken aan de vorm van het dorp. Rij verder richting Reusel om zo terug te keren naar je eindpunt.

> Kinderfiets kopen? Bekijk dan snel het assortiment: gratis verzending en tot 40% korting!

 

Bekijk hier ook: 10 fietsroutes in Limburg!