10 fietsroutes in Noord-Holland

Noord-Holland, het schiereiland dat genesteld ligt tussen de Waddenzee, het Ijsselmeer en de Noordzee is een paradijs voor fietsers. Naast de hoofdstad van Nederland, Amsterdam, zijn er ook mooie historische dorpjes als Volendam, Hoorn en Medemblik te ontdekken. Laat je ontroeren door de mooie natuur van het eiland Texel of verdwaal in de bosrijke gebieden in het zuiden van deze provincie. Hieronder vind je een overzicht van tien prachtige fietsroutes in Noord-Holland die zeker het ontdekken waard zijn!

Fietsen in de Eilandspolder:

Deze route van 14 kilometer start bij het oude raadshuisje in Grootschermer. Volg de route langs het gebied dat ooit een op zich staand eiland was. Je rijdt langs de Schermer en de Beemster en ontdekt deze drooggelegde polder.

Plaats en Plas:

Een tocht van 43 kilometer die start aan het station Bussum-Zuid. Ontdek de Fransche Kampheide en het Corverbos. Rij langs de Ankeveense en Loosdrechtse plassen, de Vecht en ga via 's-Graveland en Boekesteyn terug naar je startplaats.

De Natuurboulevard:

18 kilometer rijden langs het Ijmeer, starten in Muiderberg richting Muiden, rij van hieruit naar de Diemer vijfhoek om zo terug te keren naar je start.

Poldertrots:

Een tocht van 36 kilometer, startend aan het recreatiedomein Zwaansmeer in Uitgeest Noord. Deze route brengt je langs onder meer de Polder Westzaan, de Veenpolder, de Zuidpolder en zoveel meer.

> Een nieuwe fiets nodig? Een omafiets kopen was nog nooit zo goedkoop: tot 40% korting!

Rondje Haarlem:

50 kilometer om Haarlem te ontdekken. Deze route is perfect gemarkeerd, start aan het station Overveen aan de Tetterodeweg.

Fietsen langs het Ilperveld:

Deze route van 23 kilometer brengt je langs Monnickendam, Zuiderwoude, Broek in Waterland aan de Westkant van het Noord-Hollands kanaal.

Blote Bieneland:

48 kilometer vanaf het winkelcentrum Boogaard in Wognum. De tocht levert mooie vergezichten, polderweggetjes en de heerlijk frisse zeelucht in de longen.

De Slufter:

Het noordelijke deel van het eiland Texel met de fiets ontdekken via deze route van 36 kilometer is een onvergetelijke ervaring.

Fietsen en eten Route:

Wie ook het zuidelijke deel van Texel wil verkennen kan deze 23 kilometer lange tocht ook nog ondernemen. Proef langs deze route van heerlijke Texelse Lamsham of sappige asperges in het voorjaar combineer die twee ingrediënten met eieren voor een typisch Texels gerecht.

Dwars door de Kennemerduinen:

Ontdek het Nationaal Park Zuid-Kennemerland per fiets, deze tocht van 25 kilometer brengt je langs de prachtige duinen in Noord-Holland. De ideale tocht voor wie graag eventjes geniet van de zee en de zon op het strand.

> Ga je op fietstocht door Noord-Holland? Bekijk dan eens onze transportfietsen: gratis verzending op het gehele assortiment!

Geen twijfel mogelijk, Noord-Holland herbergt enkele prachtige fietsroutes die absoluut het ontdekken waard zijn. Stop af en toe op een leuk terrasje of rust wat uit op het strand alvorens de ontdekkingstocht verder te zetten. Polders, bossen of de heide, lekker eten en drinken, wie Noord-Holland op de fiets verkent kan met volle teugen genieten!

Bekijk ook: De 10 mooiste fietsroutes van Zuid-Holland!