10 fietsroutes in Zeeland

Wil je als fietser je hart ophalen? Dan kom je in Zeeland meer dan aan je trekken. Een provincie die bruist van de diversiteit voor fietsers. Strandpaviljoenen worden afgewisseld met heerlijke duinen waar je eindeloos kunt in verdwalen. Ook in het binnenland rij je over prachtige beekjes, bruggetjes, of neem een veer en geniet van de vogels, uitgestrekte weides en landbouwakkers. Ben je op zoek naar een aantal mooie routes om te verkennen met je fiets? Hieronder reeds een tipje van de sluier met tien fietsritten die je zeker niet mag missen!

Duivelse Molens:

Twaalf molens kom je in totaal tegen op deze route van de Duivelse Molens. Kies voor de route van 30 of 61 kilometer. Je start deze route aan de Parkeerplaats van de Hoofdpoortstraat in Zierikzee en vervolgt je weg naar Brouwershaven. Je rijdt door akkerlanden, polders en weidse natuurgebieden tot je Ouwekerk bereikt. Van daaruit rij je verder naar het Nationaal Park Oosterschelde en Dreischor.

Biervliet, Terneuzen en Hoek:

Een kortere maar verrassende fietsroute van 26 kilometer brengt je vanuit Biervliet langs de Braakmankreek, waar watersporters hun hartje kunnen ophalen. Rij richting Hoek waar je molen Windlust passeert, die indrukwekkend mooi is en het landschap duidelijk vorm geeft. Van hieruit zet je je tocht verder richting Terneuzen om via Braakmanhaven terug te keren naar je startpunt.

Beleef het landschap van Walcheren:

54 kilometer genieten van de zilte wind van het zuidelijke Zeelandse schiereiland. Rij vanuit Vlissingen langs de Noordzee en de Westerschelde. Vanaf Snabbeldorp ga je landinwaarts richting Aagtekerke en Oostkapelle. De route gaat niet tot in het centrum van Middelburg, maar liefhebbers van de Zeelandse geschiedenis kunnen hier zeker even binnenrijden. Geniet bij aankomst van kibbeling en bezoek zeker één van de strandpaviljoenen.

Bezoekje aan België:

Vertrek vanuit Cadzand voor een route van ongeveer 40 kilometer die zich hoofdzakelijk uitstrekt over een stukje van West-Vlaanderen. Langs een waterloopje rij je richting het Zwin, een natuurreservaat waar prachtige vogels te bezichtigen zijn. Rij van hieruit door een mooi fiets- en wandelpark richting Knokke. Geniet bij het kunstwerk van de springende haas van het prachtige zicht. Rij langs de dijk van Knokke naar de zeilclub van Duinbergen, rij van hieruit naar het Zegemeer, snuif de gezellige drukte op van de bekende Lippenslaan en keer op je stappen terug richting Cadzand.

> Bekijk snel onze omafiets collectie: gratis thuisbezorgd in 24u!

Tussen het Grevelingenmeer en de Oosterschelde:

Start deze fietsroute van 52 kilometer in Noordwelle richting Schakendijk en langs het Grevevingenmeer naar Brouwerhaven. Je passeert Schuddebeurs en via Zierikzee rij je naar je startpunt terug. Ooit vier op zichzelf staande eilandjes zijn nu één groot gebied geworden. Rij door duinen, pittoreske dorpjes en uitgestrekte weilanden.

Hammen, kwelders en koeien:

Dit is een kortere route die toch niet te missen is, de 20 kilometer lange tocht brengt je langs het eiland Schouwen met zicht op de polders, weidelanden en de Oosterschelde. Start je route aan Camping De Wijde Blick in Renesse.

In Zeeland van eiland naar eiland:

Het startpunt van deze fietsroute van 47 kilometer ligt in Wissenkerke. Fiets van hieruit naar Walcheren in Noord-Beveland en zo richting Breezand. Via Vrouwenpolder rij je verder naar het gezellige historische dorpje Veere om van hieruit weer het Veerse Meer over te steken. Bezoek zeker de molen De Korenbloem in Kortgene.

Fietsen door Domburg en omgeving:

Oostkapelle is de startplaats van deze volgende fietsroute. Volg de duinen richting Breezand en Vrouwenpolder. Je verlaat het zeezicht als je rijdt naar Serooskerke en Grijpskerke. Vervolg je weg naar Domburg. Je passeert het natuurgebied de Manteling waar de loofbomen letterlijk en figuurlijk kort op elkaar staan.

Breskens, Oostburg en IJzendijke:

Breskens kent een rijke geschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog. Het dorpje is hoofdzakelijk gekend omwille van zijn overzetboot richting Vlissingen, maar is zelf ook het bezoeken waard. Deze route van 53 kilometer leert je het zuidelijke deel van Zeeland kennen. Vanuit Breskens volg je de Westerschelde tot aan de Paulinapolder. Via Biervliet en IJzendijke bereik je Oostburg. De Walendijk langs Nieuwesluit brengt je weer naar Breskens.

Van Westkapelle naar Veere:

Als je denkt aan zeelucht, duinen, af en toe een strakke wind in het gezicht of een strandpaviljoen of bank om uit te rusten, polders en vergezichten, dan is deze 51 kilometer durende fietsroute absoluut voor jou. Start je route in Veere, reeds een prachtig, historisch dorpje om te bezoeken. Vervolg je route richting zuiden, maar buig net boven Middelburg af naar Grijpskerke. Van hieruit is het één rechte lijn langs polders en grazende koeien naar Zoutelande, waar de Westerschelde je opwacht. Vervolg je weg naar Westkapelle, Domburg en Breezand tot je aan je startpunt terug bent.

> Vandaag besteld, morgen in huis: Onze goedkope transportfietsen!

 

Bekijk ook: De 5 populairste fietsroutes van Flevoland!