5 mooiste fietsroutes in Almere

Almere in Flevoland is één van de jongste steden in Nederland. Omwille van zijn strategische ligging is deze stad in korte tijd uitgegroeid tot een economisch centrum. Dankzij de werkgelegenheid die dit met zich meebracht is het inwonersaantal snel gegroeid. De stad ligt in het vlakke Flevoland en is dankzij zijn ligging dicht bij het water een niet te missen regio voor fietsliefhebbers. Hieronder de vijf mooiste fietsroutes in Almere op een rijtje!

Almere, Muiderzand-Pampus-Noorderplassen

Deze fietsroute van 32 kilometer mag de spits afbijten. Je start je fietstocht aan profile Van Der Linde. Met aan je rechterkant zicht op de stad en aan je linkerkant het Weerwater zet je meteen de toon van deze fietsroute. Stad en natuur zijn de kernwoorden. Via de gezellige drukte van de Almere haven rij je richting het Gooimeer. Van daaruit in rechte lijn richting noorden langs het IJmeer richting Lepelaarplassen. Keer via het centrum terug naar je startpunt.

Almere, Utopia-Almeerderzand-Cirkelbos

Deze route start, net zoals hierboven aan profile Van Der Linde, je vervolgt je weg tot aan het uiterste punt aan het Gooimeer, maar hier kies je niet de route naar het noorden, maar rij je via de Almere haven de Gooimeerdijk Oost af. Let goed op, na een achttal kilometer moet je de Vogelweg op en rij je via groene parkjes, frisse bosjes en uitgestrekte weides weer richting profile Van Der Linde. Een route van 30 kilometer die perfect te combineren valt met de eerste route.

> Goedkope damesfietsen: vandaag voor 13u besteld, morgen in huis!

Fietsen door het mooie Almere

Een route van 47 kilometer waarvoor je best een hele dag reserveert. De afstanden zijn niet al te groot, maar deze tocht biedt een groot aantal afstapmomenten. Je start aan het Apollo Hotel in het hartje van Almer en via het Weerwater kom je aan de Almere Haven, kies hier de route op je linkerkant en rij richting kasteel Almere, één van de meest recent gebouwde kastelen van het land. Rij van hieruit naar de Noorderplassen en geniet van de prachtige polders, vervolg je weg een stukje langs het IJmeer en rij nu het centrum weer binnen om te genieten van de energie van de stad!

Ontdek Almere en het natuurgebied Oostvaardersplassen

Parkeer wagen aan de parking langs de Vogelweg, hier is tevens je startpunt van deze fietsroute. Gedurende 58 kilometer kun je genieten van de polders, de drukte van de stad, de prachtige plassen en de vogels die hier wonen en rondvliegen. Je volgt de route via het kasteel Almere en richting het Weerwater, neem hier de rechterkant van het water alvorens via het centrum naar de Noorderplassen te rijden. Langs het IJmeer rij je richting de Oostvaardersplassen om zo via het Almere Hout terug te keren naar de parking.

Cultuurroute Almere

Ontdek de stad op je fiets, je maakt deze route zo lang als je zelf wil, indien gewenst kun je ze ook spreiden over meerdere dagen en combineren met bovenstaande routes. Ontdek onder meer The Wave, La Defence, Schaapskooi Vroege Vogelbos of het landgoed Hagevoort met de fiets.

> Herenfiets kopen: gratis verzending en korting tot 40%!

 

Omafietsen

Altec Retro Transportfiets 28 inch - Grijs
Altec Retro Transportfiets 28 inch - Grijs
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 585,00 Vanaf € 525,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets N7 - Grijs
Altec Maxima Moederfiets N7 - Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
93%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Vanaf € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook: De 5 populairste fietsroutes van Breda!