5 mooiste fietsroutes in Arnhem

Ten zuiden van de rivier De Waal op een paar kilometers verwijderd van de Duitse grens ligt de stad Arnhem. Arnhem is de hoofdstad van de provincie Gelderland en ligt aan de IJssel, de Sint-Jansbeek en de Nederrijn, een stad vol waterlopen en gezellige brugjes dus. Voor fietsers is Arnhem een prachtige stad om te ontdekken, zowel in het centrum als in de rand van de stad liggen verrassende hoekjes waar je als fietser graag eventjes afstapt om te genieten van het mooie zicht. Hierbij alvast vijf routes waarmee je de regio in en rond Arnhem perfect kunt leren kennen.

Een bezoek aan Arnhem

Deze tocht van ongeveer 22 kilometer geeft je meteen een goed inzicht in de stad. Je start- en eindpunt ligt aan de Posbank aan de rand van de stad. Een eerste belangrijk monument om te bezoeken is het Kasteel Biljoen, een kasteel waar Lodewijk de Veertiende nog een tijdje heeft gewoond. Rij verder langs de Gelderse IJssel en vervolg je route langs de Nederrijn richting Park Sonsbeek met een prachtig loofbos. Volg de route richting Park Klarenbeek richting de Van Lennepsmolen.

Cultuur opsnuiven

Wie houdt van cultuur en sfeer is in Arnhem op de juiste plaats. Neem je fiets om deze stad te verkennen. Bezoek één van de vele prachtige parken zoals het Park Sonsbeek en Huis Sonsbeek, rij van hieruit door richting Kasteel Zypendaal of Park Presikhaaf. Ga een kijkje nemen bij de Stadsblokken in de Meinerswijk en vergeet zeker niet de Jansbinnensingel door te rijden. Eindig je culturele tocht met een bezoekje aan Luxor Live of het Wolkentheater.

> Een nieuwe kinderfiets kopen? Vandaag voor 13u besteld, morgen in huis!

Relaxt langs de Rijn

Kies een heerlijk warme dag om deze fietstocht af te leggen. De route is 43 kilometer lang en laat je het water van de Rijn amper uit het zicht verliezen. Je voelt de verfrissende bries van over het water en kunt genieten van de watervogels aan de oevers. Vanuit Zetten volg je de linkeroever van de Rijn tot in het centrum van Arnhem. Je passeert dorpjes als Heteren en Driel. Je keert terug via de rechteroever en de IJssellinie, je passeert Heelsum en in Wageningen neem je de brug weer richting je startpunt.

Gelders Arcadië Rechts

Via het hartje van Arhnem start deze fietsroute van 50 kilometer lang. Je volgt een tijdlang de rechteroever van de Nederrijn en rijdt onder meer voorbij Kasteel Doorwerth een typische waterburcht met dikke muren. Bij Wageningen ga je landinwaarts via Bennekom en Wolfheeze en via Oosterbeek naar Kasteel Zijpendaal. Van hieruit is het nog enkele kilometers terug naar je startpunt. Genoeg tijd om een gezellig terrasje op te zoeken!

Een toer de Postillion

Deze route wordt ook eerder als meerdaagse tocht aangeraden. De volledige omtrek van de fietstocht bedraagt 180 kilometer en start in Arnhem, brengt je via het Nationaal Park de Hoge Veluwe naar het noorden richting Putten aan de Nuldernauw. Vervolgens rij je onder de Veluwe door, dorpjes zoals Garderen en Hoog Soeren passerend richting Apeldoorn. Via Deventer keer je terug naar Arnhem.

> Laat uw kind kennis maken met de fiets: koop een houten loopfiets!

Omafietsen

Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 499,00 Speciale prijs € 429,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets N7 - Groen
Altec Maxima Moederfiets N7 - Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Grijs
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
 

Bekijk hier ook: 5 fietsroutes in Amersfoort!