5 mooiste fietsroutes in Eindhoven

Wie denkt aan Eindhoven denkt aan licht, industrie, economie, technologie en werkgelegenheid. De stad in de provincie Noord-Brabant heeft zelfs zijn eigen Technische Universiteit waar de slimme koppen van het land gaan studeren en veelal blijven hangen om er ook te werken. Toch biedt deze stad een unieke beleving voor een fietser. De bruisende binnenstad wordt aan de rand al snel gewisseld voor prachtige groene regio's en gezellige gemeentjes, dé locatie voor een paar mooie afwisselende fietsroutes. Hieronder de vijf mooiste fietsroutes in Eindhoven opgesomd!

Rondje Eindhoven I

De eerste fietstocht van 23 kilometer start aan het Stationsplein, makkelijk dus voor wie met de trein komt. Van hieruit rij je richting Limbeek op zoek naar het groene Vredeoord waar ooit het landgoed Vredegoed de omgeving sierde. Rij via een paar gezellige wijkjes van de rand van de stad richting Bokt. Hier kun je een aantal langgevelboerderijen bewonderen die op de gemeentelijke monumentenlijst zijn opgenomen. Verder volg je de Dommel via de Oude Gracht-Oost weer naar je startpunt. Tijd voor een gezellig terras!

Rondje Eindhoven II

Een tweede rondje Eindhoven stuurt je de andere kant op. Ideaal voor wanneer je een langere fietstocht wilt maken, dan kun je perfect de beide ritten combineren. Deze tocht is 24 kilometer lang en start met een route door de Villawijk richting 't Hofje naar het hart van 't Col. Een groene omgeving net buiten de stad. Je waant je op het platteland als je in de verte ook nog de Kleine Dommel hoort stromen. Via Papenvoort zoek je het sportpark Aalsterweg op om van hieruit via de gezellige parken en wijkjes van de stad terug te rijden naar je startpunt.

> Met uw kinderen gaan fietsen? Bekijk dan snel onze kinderfietsen!

Ontdek de rand van Eindhoven

Deze route kan ook makkelijk gecombineerd worden met "Rondje Eindhoven I" want gedurende enkele kilometers overlappen deze mekaar. Nu start je echter in de randgemeente Best waar je via Boskant de molen Ten Houte kunt bezoeken. Rij richting kanaal, volg de dijk een tijdje en geniet van de rust terwijl je Stad van Gerwen binnenrijdt. Je vervolgt de route richting woonpark Eckartdal. Hier kun je "Rondje Eindhoven I" ook nog combineren of je weg verderzetten naar het startpunt. Zonder tweede route rij je hier reeds 48 kilometer.

Wessem, Eindhoven, Veldhoven

In het westen van de stad Eindhoven kun je kiezen voor de fietsroute Wessem, Eindhoven, Veldhoven. Deze tocht van 38 kilometer brengt je langs de Oirschotse Heide, origineel een militair oefendomein dat vrij te bezoeken is als er geen oefeningen plaatsvinden. Een echte trekpleister voor vogelliefhebbers! Je ontdekt moerasachtige gebieden afgewisseld door droge heidevelden op deze fietstocht.

Eindhovense groene plekjes

Deze route van 29 kilometer die start aan de Zwanenven brengt je via gezellige wijkjes rondom de stad richting prachtige natuurgebieden ten noorden van Eindhoven. Je volgt de fietsroute richting Heezerenbosch en bezoekt de Droge en Diepe Meerven en ietsje verder op de route het klein Huisven en Meeuwven. Via de Technologiecampus en bruisende stadsstraatjes rij je terug naar je startpunt.

> Vandaag voor 13u besteld, morgen gratis thuisbezorgd: De houten loopfiets!

Een andere route fietsen? Bekijk dan de 5 mooiste fietsroutes van Tilburg!