5 mooiste fietsroutes in Tilburg

De stad Tilburg heeft een rijke geschiedenis. De oudste sporen van bewoning in deze regio dateren van ruim 9000 jaar voor de start van onze jaartelling. De stad werd in de jaren 1600 wijd bekend omwille van een bloeiende wolindustrie wat ertoe heeft geleid dat de stad het centrum van de textielindustrie werd in latere jaren. Als fietser kun je de verschillende kanten van deze stad leren kennen, hierbij de vijf mooiste fietsroutes in Tilburg om te ontdekken!

Het prachtige buitengebied van Tilburg

Een route van 45 kilometer lang net buiten Tilburg die start in Moergestel-Oisterwijk. Deze fietsroute voert je langs het prachtige Groene Woud, een verzameling van bossen, dorpjes en natuurgebieden. Een plekje waar afstappen een must is, is de brouwerij van het wereldberoemde trappistenbier La Trappe. Een route vol geschiedenis, culinaire verwennerij, natuur en rust!

Dongen, Tilburg en de Loonse en Drunense Duinen

Je start je fietsroute van 49 kilometer in Dongen en volgt meteen de weg richting Tilburg. Hier kun je al een eerste afstapmoment inlassen. Snuif de sfeer op van de oude industriestad alvorens weer op je fiets richting Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen te rijden. Dit Nationale Park barst van de diversiteit, gebieden met stuifzand wisselen zich af met een eerder moerasrijke omgeving. Je ziet watervogels, reptielen en landdieren genieten van deze natuurlijke oase. Neem je tijd om dit park te bezoeken en keer terug via Kaatsheuvel naar je startpunt.

> Kinderfiets kopen? Korting tot 40%!

Fietsen langs het Tilburgse Trappistenklooster

Uniek in de wereld zijn de Trappistenbieren die Nederland en België produceren. Voor een fietser kan het zeker leuk zijn om alle abdijen en hun natuurrijke omgeving te bezoeken met de fiets. Een halte om te proeven van al dat lekkers is uiteraard inbegrepen! Deze route van 45 kilometer brengt je vanaf Hilvarenbeek richting bruisende centrum van Tilburg. Van hieruit vervolg je je weg naar Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, waar de La Trappe gebrouwen wordt. Na de degustatie kies je voor de lange of korte weg terug naar start!

De Tilburgse Cultuurfietsroute

Een fietsroute van 26 kilometer lang ontwikkeld door VVV Tilburg brengt je doorheen het hart van de stad. Je passeert onder meer langs het Textielmuseum, Vincents Tekenlokaal, Tilburgse parken en andere culturele bezienswaardigheden. Veel leuker dan een hop on - hop of bus is deze route die je zelf met de fiets kunt ontdekken!

Tussen Tilburg en Turnhout

Een grensgebied ontdekken met de fiets is altijd boeiend. België is amper een steenworp van Tilburg verwijderd maar heeft toch zijn eigen cultuur, natuur en taaltje. Spring op je fiets voor deze route van ruim 50 kilometer die het grensgebied tot in de Kempen en Turnhout leert kennen. Vanuit Alphen start je je route richting noorden. Bezoek zeker het Begijnhof in Turnhout, dat geklasseerd staat op de lijst van werelderfgoed van het UNESCO.

> Bekijk onze meisjesfietsen: gratis thuisbezorgd!

Lees ook: De 5 mooiste fietsroutes van Groningen!