5 mooiste fietsroutes in Groningen

De stad Groningen heeft een rijke geschiedenis. Een stad die lange tijd als onafhankelijke stadstaat heeft gefungeerd is één van de grootste steden in het noorden van Nederland. De stad heeft een rijke culturele geschiedenis, hiervan getuigen de talrijke musea en historische gebouwen. Daarnaast kun je ook genieten van de sprankelende energie die je terugvindt in een studentenstad. Een stad die je absoluut moet bezoeken met de fiets, hierbij alvast vijf prachtige fietsroutes in en rond Groningen om je op weg te helpen.

Rondje Groningen

Deze fietsroute van een mooie 55 kilometer start aan het Apollo Hotel in Groningen. Via Molen De Helper ontdek je het prachtige natuurgebied rond het Hoornsemeer en het Paterwoldsemeer met zijn gezellige dorpjes waar een leuk afstapmoment kan ingelast worden. Je ontdekt het groene Bunnerveen en als je in noordelijke richting terugkeert naar het centrum, passeer dan zeker eerst even met je fiets langs het Leekstermeer, waar rust en natuur de twee toverwoorden zijn.

Groningen op zijn mooist

54 kilometer lang genieten van de pracht die de stad Groningen en zijn omgeving te bieden heeft. Start je fietstocht aan het Martini Hotel in het centrum van de stad. Rij via het stadpark richting Eelderwolde en Paterswolde en bezoek het park met de twee meren. Vervolg je tocht naar Kropswolde waar je ook het prachtige Zuidlaadermeer ontdekt. Geniet van de watervogels die hier wonen en de rust die het meer uitstraalt. Via Foxhol en het Grunopark keer je terug naar je startpunt en zoekt een gezellige kroeg voor een verfrissing op.

> Omafiets kopen? Gratis thuisbezorgd in 24u!

Cultuurhistorie in de Groningse Polder

Een rustige route van 66 kilometer die start aan de Campinglaan brengt je langs de prachtige polders en een stukje door het centrum van de stad. Laat je zeker niet afschrikken door de afstand, Groningen en omgeving zijn heel vlak, ook niet getrainde fietsers kunnen deze route perfect volgen. Rij richting Winsum in het noorden van Groningen, geniet onderweg van de uitgestrekte weides en historische boerderijen. Geniet van de geschiedenis wanneer je rijdt door het Reitdiepgebied. Na een bezoekje aan het Leekstermeer keer je terug richting stadcentrum voor de welverdiende rust!

Eelde, Groningen en Midlaren

Wie graag de meren in het zuiden van Groningen bezoekt maar hierbij de drukte van de stad probeert te vermijden kan kiezen voor deze prachtige route van 50 kilometer. Het Paterswoldsemeer, het Hoornsemeer en het Zuidlaardermeer, de hunebedden, typisch Nederlandse molens en prachtige historische boerderijen, je vindt ze allemaal langs deze route. Je start in Tynaarlo, provincie Drenthe, maar rijdt al snel Groningen binnen. Bezoek dorpjes als Haren en Kropswolde voordat je terugkeert naar je startpunt.

Ontdek de authentieke wierdedorpjes

Een wierde is een kunstmatig opgehoogd stuk land, gemaakt zodat dorpjes konden gebouwd worden naast de zee zonder overstromingsgevaar. Via deze tocht kun je de wierdedorpjes ontdekken vanuit Groningen. Je start je route in Loppersum en vervolgt je weg richting Lellens. Je passeert prachtige natuur en historische gebouwen in deze mooie dorpjes. Vervolgens rij je via het pittoreske Middelstum weer naar start.

> Nieuwe fiets nodig? Een transportfiets kopen was nog nooit zo goedkoop: korting tot 40%!

Omafietsen

Altec Verona Damesfiets 28 inch - Zwart
Altec Verona Damesfiets 28 inch - Zwart
Waardering:
96%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 389,00 Vanaf € 329,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 499,00 Speciale prijs € 429,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Blauw
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook snel de 5 mooiste fietsroutes van Almere!