5 mooiste fietsroutes in Enschede

Enschede, de stad in de streek Twente ligt op amper een paar kilometer van de Duitse grens verwijderd. Tijdens fietsritten rond deze stad kun je als fietser dus af en toe even over de grens gaan piepen. Wie houdt van de gezellige drukte van de binnenstad kan de havenzone rond het Twentekanaal gaan bezoeken of gezellig door de stad kuieren en musea bezoeken. Hieronder alvast vijf fietsroutes die niet mogen ontbreken op je verkenningstocht in en rond Enschede!

Fietsen langs de Duitse grens

Een stevige route van 54 kilometer die start in Lonneker en een bezoekje doet brengen aan de Duitse buren. Vanuit Lonneker rij je langs de stadsrand van Enschede richting Epe dat reeds over de grens ligt. Van hieruit rij je richting noorden om Gronau te bezoeken, wat je doet terugdenken aan een gezellig Middeleeuws dorpje, zoals vele dorpjes hier in de streek. Hierna zet je de tocht verder richting Losser om zo via de prachtige natuur terug te keren naar Lonneker.

Enschede, Haaksbergen door Witte Veen

Start je fietstocht in het hartje van de stad Enschede en rij via de Belgiëlaan langs prachtige uitgestrekte veengebieden richting Haaksbergen. Het Haaksbergerveen is een beschermd gebied waar je prachtige planten kunt ontdekken en je als vogelliefhebber absoluut aan je trekken komt. De route gaat verder onder Buurse en passeert door Witte Veen om zo terug te keren naar Enschede. Een rit vol diversiteit.

> Houten loopfiets kopen: Korting tot 40% en verzending = gratis!

Hengelo, Enschede en Lonneker

Ontdek het gebied ten zuiden van Enschede tijdens een fietstocht van 40 kilometer. In het midden van de route is een klein klimmetje voorzien. Je rijdt door landbouwgebied waar prachtige oude boerderijen te bezichtigen zijn. De rit start in Hengelo aan het Techniekmuseum Heim en voert via de Boekeloseweg langs de zuidrand van de stad. Volg de Hogeveenweg en sla af richting Lonnekermolen in het gelijknamige dorp. Via het prachtige Karmelietenklooster keer je weer naar je startpunt.

Van Ootmarsum naar Enschede

Een heerlijke route om te volgen waarmee je als fietser wel rekening moet houden dat deze geen lus maakt en ze wegens de grote afstand (namelijk 180 kilometer) enkel geschikt is voor hetzij baanfietsen oftewel een meerdaagse tocht met een gewone fiets. Je start je route in Ootmarsum en passeert via Oldenzaal en Losser om richting Enschede te gaan. Je volgt tijdens deze route een mooi stuk van de Sallandse Heuvelrug en passeert prachtige boerderijen en landerijen langs deze lange maar mooie route.

Kiekeboer'n in Haaksbergen

Een paar kilometer van Enschede vandaan ligt het dorpje Haaksbergen. Rondom dit dorp is een prachtige fietsroute uitgestippeld van 39 kilometer. Je passeert de prachtige landbouwakkers die je een heerlijk vergezicht bieden, je rijdt door bosjes met hun frisse schaduw en passeert beekjes, typisch voor Nederland. De route start in Haaksbergen zelf en brengt je via Rietmolen, naar Hengevelde en Enschede. Tijdens je route passeer je ook langs de Oostendorpermolen.

> Op zoek naar een nieuwe meisjesfiets voor uw dochter? Kijk dan snel verder!

 

Lees hier ook: De 5 populairste fietsroutes van Arnhem!