5 mooiste fietsroutes in Utrecht

De stad Utrecht, gelegen in de gelijknamige provincie centraal in Nederland, is een stad met een rijke geschiedenis en bloeiende economie. Reeds in het prille begin van onze jaartelling werd de eerste steen van deze stad, aan de oever van de Rijn, gelegd door de Romeinen. Op vandaag zijn er nog talrijke historische gebouwen te bezoeken in de stad. Ontdek deze prachtige stad met de fiets dankzij deze vijf mooiste fietsroutes in Utrecht.

Rondje Utrecht

Start je ontdekkingstocht van deze stad met een eenvoudig maar prachtig rondje Utrecht. Een route van 16 kilometer lang laat je al meteen de sfeer van de stad opsnuiven. Je fietstocht start nabij de parking aan de Balijelaan via Vondellaan naar het station en rij van hieruit naar het buurtschap Wayen en het dorpje Vechten dat baadt in de natuur waar je het Fort Vechten kunt bezoeken. Iets verder op je route ligt ook Fort Rhijnauwen. Via het centrum van de stad kom je aan je startpunt terug.

Stelling van Utrecht

Nederland heeft een rijke geschiedenis, van Hunebedden tot Wereldoorlog II. Omdat het land hoofdzakelijk omgeven is met water was de Nieuwe Hollandse Waterlinie van groot belang voor de verdediging van de regio. Via deze fietstocht van 23 kilometer ontdek je de forten langs deze verdedigingslijn. De route start aan Oud Zuilen en eindigt aan Fort Rhijnauwen. Wie wenst kan terugkeren naar start via het centrum van de stad, reken hiervoor nog een extra 15 kilometer.

> Met uw dochter deze prachtige routes fietsen? Bekijk dan snel onze meisjesfietsen!

Anders Utrecht: Arbeiderswijken en waterwegen

Deze route van 23 kilometer start en eindigt in de Hamburgerstraat in Utrecht. Je volgt de Oudegracht richting Merwedekanaal, een kanaal dat puur op mankracht werd uitgegraven. Bezoek de wijk Lombok en Zuilen en volg de Vecht en ga via Weerd weer richting je startpunt. Deze route neemt je mee langs een andere kant van de stad. Zeker aan te raden als je meerdere dagen in Utrecht verblijft en zin hebt in iets anders.

Ontdek Utrecht, langs grachten, singels en parken

Deze fietsroute is amper 11 kilometer lang maar laat je een groot stuk van de stad ontdekken. Je hebt absoluut de mogelijkheid om regelmatig even af te stappen. Zo kun je een pleintje, museum, winkel of gebouw bezoeken en de sfeer van de stad volledig opsnuiven. Ook zeker geschikt met kinderen. Je bezoekt de Oudegracht en Nieuwegracht, wat van de zon en schaduw genieten in het Wilheminapark of een bezoekje brengen aan het Centraal Museum.

Utrecht behoeft geen krans

Deze prachtige fietsroute vraagt iets meer tijd, met zijn 45 kilometer brengt hij je van het bruisende centrum van Utrecht naar de rijke bossen en prachtige uitgestrekte polders buiten de stad. Je start je route in De Bilt via fort Voordorp richting Oudegracht. Je passeert forten en molens op deze route die de moeite waard zijn om even van je fiets af te stappen. Zoek de fietspaden rond de Kromme Rijn op en rij een stukje over de Utrechtse Heuvelrug. Je rijdt via Landgoed Beerschot terug naar je startpunt.

> Uw kinderen bekend maken met de fiets? Bekijk dan snel onze houten loopfietsen!

Omafietsen

Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Göteborg Blue
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Göteborg Blue
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch 3V - Blauw
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch 3V - Blauw
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mint Groen
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Mint Groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Vanaf € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Bekijk ook hier: 5 fietsroutes in Eindhoven.