5 mooiste fietsroutes in Zoetermeer

Zoetermeer, de gemeente in Zuid-Holland aan de rand van de stad Den Haag biedt heerlijke routes voor liefhebbers van fietsen, natuur en gezellige dorpjes. De gemeente ligt op een steenworp van Den Haag, Gouda, Leiden en Rotterdam en heeft toch zijn rust en prachtige natuurgebieden behouden. Neem je fiets bij de hand en onderstaand lijstje van de vijf mooiste fietsroutes in en rond Zoetermeer en je zult snel verkocht zijn!

1. De wouden rond Zoetermeer

Wie houdt van groene bossen, duingebieden en gezellige dorpjes met de mogelijkheid tot het vinden van een leuk terrasje is hier op zijn plaats! Deze route telt 30 kilometer en gaat vanaf het centrum Zoetermeer richting Benthorn en Hazerswoude-Dorp. Van hieruit volg je Westeinde en Zoeterwoude. Via Stompwijk kun je zo terugkeren naar het centrum van Zoetermeer.

2. Rondje Zoetermeer

Een ritje van 24 kilometer dat je het gezellige historische stadje wat beter leert kennen. Je rijdt van het leuke centrum richting De Hoop, de oude korenmolen die je hier nog kunt bezichtigen. Van hieruit gaat de weg naar de Zoetermeerse Plas waar je gerust een picknickje kunt meenemen en even op een bankje genieten van de watervogels en prachtige natuur. Via het Burgemeester van Tuyllpark rij je het centrum weer binnen na een heerlijke fietsroute!

> Damesfiets kopen? Vandaag voor 15:00 uur besteld, morgen in huis!

3. Fietsen naar zee Duin Horst Weide

Vanuit Zoetermeer is het heerlijk fietsen richting Noordzee. Op deze route van 21 kilometer lang neem je best een strandlaken en picknickje mee, want dit wordt een dagje strand met de fiets! Je merkt niets van het drukke stedelijke geweld rondom je als je fietst langs Voorschoten, Wassenaar en het Kasteel Duivenvoorde. Op het einde van de route wordt je beloond met het prachtige zicht en de rust van de Noordzee. Terugkeren kan via dezelfde route en zo heb je toch 42 kilometer in de benen!

4. Buytenhoutroute

De zuidkant van Zoetermeer ontdekken met de fiets kan via de Buytenhoutroute. Deze route van 22 kilometer lang start aan het Zoetermeer-Westerpark. Je passeert het Delftse Hout en de mooie weidelanden langs het Bielandse Bos. Je rijdt langs de Delftse Hout, Grote Plas en de Dobbelplas alvorens je weg terug te keren via Nootdorp en de andere kant van het Westerpark. Voldaan keer je terug naar het centrum van Zoetermeer voor een welverdiend glas op een gezellig terras.

5. Vlietland en Zoetermeerse Plas

Wie graag wat meer kilometers in de benen heeft kan ervoor kiezen om vanaf het centrum van Zoetermeer een tocht van 65 kilometer te volgen. Je gaat via het Buytenpark richting de prachtige Vogelplas en Starrevaart en iets noordelijker rijden brengt je naar Vlietland. Hou hier even halt om te genieten van de prachtige water- en weidevogels en de rust, zo dicht bij de stad. Van hieruit rij je via Zoeterwoude terug naar de Zoetermeerse Plas, ook een prachtig domein waar je kunt genieten van het uitzicht op de vele bankjes die er staan. Via Benthuizen kun je dan het centrum van Zoetermeer weer inrijden, op zoek naar een leuke eetgelegenheid om een geslaagde dag af te sluiten!

> Samen met je kinderen deze routes afleggen? Bekijk dan eens onze moederfietsen!

Omafietsen

Popal County Roll Plus Nexus 3 - Aqua
Popal County Roll Plus Nexus 3 - Aqua
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 619,00 Vanaf € 589,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Forest Green
Popal Daily Dutch Basic Damesfiets 28 inch - Forest Green
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 469,00 Vanaf € 375,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Maxima Moederfiets N7 - Mat Zwart
Altec Maxima Moederfiets N7 - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 549,00 Vanaf € 495,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook leuk: De 5 mooiste fietsroutes van Leiden!