Één van de mooiste fietsroutes van Twente: de Zes Kastelen fietsroute

In het rustige en groene Twente zijn tientallen mooie fietsroutes uitgestippeld. Eén van de populairste fietsroutes in de landstreek, is de Zes Kastelen fietsroute. Deze fietsroute rondom Diepenheim laat je de zes mooiste kastelen uit de omgeving zien en voert je door uitgestrekte natuurgebieden, waar je echt tot jezelf kunt komen. Wil jij deze route zelf een keer volgen? Lees dan meer over de Zes Kastelen fietsroute op deze pagina.

De Zes Kastelen route: algemene informatie

De Zes Kastelen route is een fietsroute die door de landstreek Twente loopt. De route is uitgezet rond Diepenheim, een stad in de gemeente Hof van Twente. Wat deze route zo bijzonder maakt, is het feit dat de fietsroute zes prachtige kastelen met elkaar verbindt. Volg je de Zes Kastelen route, dan krijg je zes mooie kastelen te zien.

De zes kastelen op de fietsroute

In de regio Twente zijn diverse prachtige kastelen en landhuizen te vinden. Zes van deze landhuizen liggen op De Zes Kastelen fietsroute. Het gaat om de volgende kastelen:

  • Kasteel Huis te Diepenheim. Dit kasteel werd gebouwd in het jaar 1648 en ziet er nog altijd prachtig uit. Goed om te weten: het landgoed is vrij toegankelijk voor wandelaars.
  • Kasteel Nijenhuis. Dit kasteel is al honderden jaren oud en ziet er nog altijd prachtig uit. De gebouwen van Kasteel Nijenhuis zijn privébezit, maar het landgoed is wel geopend voor publiek.
  • Kasteel Westerflier. Kasteel Westerflier hoort bij Landgoed Nijenhuis en stamt uit het jaar 1729. Het gebouw heeft geen torens, maar ziet er alsnog erg indrukwekkend uit.
  • Landgoed Weldam. Dit landgoed is een van de grootste landgoederen van het oosten van Nederland. Het landgoed is vrij toegankelijk en heeft prachtige tuinen, waar je fijn doorheen kunt wandelen.
  • Huize Warmelo. Huize Warmelo stamt uit het jaar 1339 en heeft een bijzonder verhaal: hier heeft namelijk de moeder van Prins Bernhard gewoond tot haar dood in 1971. Het kasteel wordt omgeven door een prachtig park dat 7 hectare groot is.
  • Kasteel Wegdam. Dit kasteel wordt voor het eerst genoemd in het jaar 1400. Omdat het kasteel goed onderhouden wordt, ziet het er nog altijd prachtig uit. Uiteraard heeft ook dit kasteel prachtige tuinen.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

Zes Kastelen fietsroute

> Hou je van natuur & heide: kijk eens bij deze fietsroutes in Bussum. Prachtige routes in het hart van 't Gooi.

Tip: stap even af bij ieder kasteel

Het is heel bijzonder om de zes kastelen op de Zes Kastelenroute van een afstandje te bewonderen, maar het is nog mooier om de kastelen van dichtbij te bekijken. Wij raden je dan ook zeker aan om bij ieder kasteel even af te stappen en het terrein op te lopen. In sommige kasteeltuinen kun je heerlijk wandelen en zijn er zelfs wandelroutes uitgestippeld. Deze wandelroutes zijn zeker de moeite waard.

> Bekijk de nieuwe Popal 20 inch en Popal 22 inch fietsen.

Hoe lang doe je over de Zes Kastelen fietsroute?

De Zes Kastelen fietsroute is 26,5 kilometer lang. Fiets je deze route op een normaal tempo en zonder tussendoor af te stappen, dan doe je ongeveer 1,5 uur over de fietsroute. Wij raden je echter aan om wat meer tijd uit te trekken voor deze fietsroute, zodat je enkele kastelen van dichtbij kunt bekijken en hier ook even rond kunt wandelen.