Fietsklassieker: de Drauradweg (geschikt voor gezinnen)

De Drauradweg is een bekende fietsroute die langs de Drau loopt. De Drau is de grootste rivier in Karinthië, die onder andere door Italië en Slovenië loopt. De fietsroute is vrij lang, maar laat je niet afschrikken door het aantal kilometers dat je af moet leggen als je de Drauradweg volgt. Je fietst namelijk door prachtige natuurgebieden en je komt langs gezellige dorpjes, dus het is zeker geen straf om de hele Drauradweg te moeten volgen.

Op deze pagina lees je meer over de Drauradweg. Zo lees je meer over de route zelf, maar krijg je ook enkele tips om jouw fietstocht over de Drauradweg goed voor te }}" />

Fietsen over de Drauradweg

De Drauradweg loopt langs de rivier de Drau. Wil je deze groene en rustige route helemaal fietsen, dan leg je iets meer dan 365 kilometer af. Dit is een flink aantal kilometers, maar je kunt de route in enkele dagen fietsen. En neem je voldoende rust tussendoor, dan heb je genoeg tijd om de mooie omgeving van de Drauradweg te leren kennen.

Je kunt jouw fietstocht over de Drauradweg het beste starten in Toblach, een kleine stad in Italië. Vervolgens rijd je vanuit Toblach richting het oosten, waarbij je onderweg door prachtige natuurgebieden en langs leuke dorpjes komt. Je hoeft niet overal te stoppen, maar wij raden je zeker aan om even te stoppen op de diverse indrukwekkende uitkijkpunten op de route en de verschillende leuke dorpjes die je tegenkomt als je de Drauradweg fietst. Je kunt ook even stoppen om af te koelen in de Drau, maar dan moet je wel je zwemkleding meenemen.

Fietsroute langs de Drauradweg

.> Deze maand tot 40% korting op de Popal fietsen & opafietsen. Ben je benieuwd? Klik op een van de links.

De zwaarte van de Drauradweg fietsroute

De Drauradweg is niet helemaal vlak, maar toch is deze fietsroute niet erg zwaar. Heb je goede versnellingen op je fiets, dan kun je het relatief kleine aantal klimmen op de route prima maken. Je rijdt deze route in vier tot zeven dagen, afhankelijk van je conditie en het aantal kilometers dat je per dag af wil leggen. Wij raden je aan om voor de zekerheid enkele dagen bij jouw fietsvakantie op te tellen als je de Drauradweg gaat fietsen. Tel je enkele dagen bij je vakantie op, dan heb je namelijk nog genoeg tijd om de omgeving te ontdekken.

De Drauradweg fietstocht voorbereiden: drie tips

De Drauradweg is 365 kilometer lang. Ga je een lange fietstocht als de tocht over de Drauradweg, dan is een goede voorbereiding erg belangrijk. Wij geven je graag drie praktische tips om jouw fietstocht over de Drauradweg goed voor te bereiden, zodat je optimaal van je fietsvakantie kunt genieten.

  • Zorg voor een fiets met meerdere versnellingen. De hoogteverschillen van de Drauradweg zijn niet erg groot, maar je hebt zeker wel een fiets met versnellingen nodig op deze route. Heb je geen goede versnellingen, dan huur je een fiets om deze route te kunnen rijden.
  • Plan de fietsvakantie op het juiste moment. In verband met het klimaat, kun je de Drauradweg het beste fietsen in de maanden april, mei en juni. In de zomermaanden kan het flink warm zijn op de route en dit kan jouw fietsvakantie toch wat minder ontspannen maken.
  • Neem zwemkleding mee. In de Drau kun je heerlijk zwemmen. Door je zwemkleding mee te nemen, geef je jezelf de mogelijkheid om even af te kunnen koelen in het heldere water van de Drau.

Verder is het verstandig om een goede helm te kopen als je deze route gaat fietsen. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar wij raden je wel aan om je hoofd te beschermen met een goede fietshelm. Op de Drauradweg fietsroute rijd je namelijk veel bergaf en omdat de snelheden hierbij flink op kunnen lopen, is een beetje extra bescherming geen overbodige luxe.

Omafietsen

Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Classic Transportfiets 28 inch - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 299,00 Speciale prijs € 259,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban 28inch Transportfiets - Jeans Blue 2021
Altec Urban 28inch Transportfiets - Jeans Blue 2021
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Lavendel
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Lavendel
Waardering:
94%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Lees meer over de fietsroute Provence - Vaucluse