Bekende fietsroute: Provence - Vaucluse

Veel recreatieve fietsers trekken met hun fiets naar Frankrijk. In Frankrijk kun je niet alleen lekker rustig fietsen, maar fiets je bovendien door prachtige natuurgebieden. Wil jij een fietsvakantie in Frankrijk organiseren? Dan raden wij je aan om de populaire fietsroute van Provence naar Vaucluse te fietsen. Meer over deze fietsroute, lees je op deze pagina.

Van Provence naar Vaucluse fietsen

Provence is een prachtig gebied in Frankrijk. Houd je van de natuur, dan moet je dit rustige gebied zeker eens bezoeken. Wil je Provence met de fiets ontdekken, dan trek je naar Aix-en-Provence (de hoofdstad van Provence) en start je een uitdagende fietstocht naar Vaucluse. Dit is een kleine gemeente in het gelijknamige departement, dat in de buurt van de regio Provence ligt.

De afstand tussen Provence en Vaucluse is ongeveer 143 kilometer. Dit maakt een fietstocht van Provence naar het prachtige Vaucluse vrij toegankelijk, want je kunt een afstand van 143 kilometer in enkele dagen afleggen. De reden dat de route tussen Provence en Vaucluse zo populair is, heeft te maken met de omgeving van de fietsroute. Fiets je van Provence naar Vaucluse, dan fiets je namelijk door twee prachtige natuurgebieden. Dit zijn de gebieden Parc Naturel Régional du Verdon en Parc Naturel Régional du Luberon.

Omafietsen

Altec Love Transportfiets 3V - Mat Zwart
Altec Love Transportfiets 3V - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 455,00 Speciale prijs € 395,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Oak Red
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Oak Red
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 569,00 Vanaf € 465,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart-57cm
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Mat Zwart-57cm
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Speciale prijs € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

 > Nieuwe fiets kopen? Kijk eens bij onze damesfietsen en herenfietsen.

Mooie fietsroutes in Vaucluse

Ben je na een paar dagen fietsen in Vaucluse aangekomen, dan hoef je jouw fiets nog niet op te bergen. In de buurt van Vaucluse zijn namelijk ook prachtige fietsroutes uitgestippeld. De mooiste fietsroutes in de omgeving van deze kleine gemeente, zijn de volgende:

  • De Aux portes du Ventoux fietsroute van 23 kilometer.
  • De la Pierre aux Galets fietsroute van 32 kilometer.
  • De tocht door het kleurrijke Okergebied van minimaal 15 tot maximaal 51 kilometer.

Fiets je de Aux portes du Ventoux fietsroute, dan fiets je rond de Mont Ventoux. Fiets je de la Pierre aux Galets fietsroute, dan kom je door prachtige wijngaarden. Maak je de tocht door het Okergebied, dan kom je voornamelijk door lavendelvelden. Hier is het niet alleen prachtig, maar ruikt het ook nog eens heerlijk.

Fietsroute langs Provence Vaucluse

Drie tips om jouw fietsvakantie voor te bereiden

Heb jij besloten dat je de tocht van Provence naar Vaucluse wil maken met de fiets? Dan geven wij je graag drie tips om deze fietsvakantie voor te bereiden.

  • Maak de fietstocht in de maand mei of in de maand juni. In de zomer is het flink warm in het zuiden van Frankrijk. Kun je hier niet goed tegen, dan kun je beter net voor de zomer op fietsvakantie gaan.
  • Neem altijd een vestje of jasje mee. In de hoger gelegen gebieden kan het fris zijn, ook als je de fietstocht van Provence naar Vaucluse in de maand mei of juni maakt.
  • Vergeet de zonnebrand niet! Als je de hele dag op de fiets zit, kun je flink verbranden. Smeer vooral je gezicht en nek goed in, want hier schijnt de zon de hele dag op. Je kunt er ook voor kiezen een pet of zonnehoed mee te nemen. Ook insectenspray is geen overbodige luxe, want in de Franse natuurgebieden zitten veel beestjes.

Tot slot willen wij je aanraden voldoende tijd uit te trekken voor de fietstocht van Provence naar Vaucluse. Niet alleen omdat je dan lekker rustig kunt fietsen, maar ook omdat je jezelf dan voldoende gelegenheid geeft om af en toe af te stappen. Het is zonde als je alle mooie uitkijkpunten en gezellige dorpjes op de route zomaar voorbij rijdt. En ben je in Vaucluse aangekomen? Blijf hier dan nog een paar dagen om de drie mooie fietsroutes in deze omgeving te kunnen rijden. Zeker de fietsroute door de lavendelvelden is echt de moeite waard!

> Bekijk het artikel over fietsroutes door Veneto (Italië).