Fietsen in Finland: Lappeenranta

Fietsen in Finland: Lappeenranta

Houd je van rust en natuur, dan is Finland het perfecte fietsland voor jou. In dit uitgestrekte en zeer rustige land vind je prachtige natuurgebieden, waar je met een paar lagen warme kleding heerlijk doorheen kunt fietsen. Wil jij binnenkort op fietsvakantie door Finland? Dan raden wij je aan om richting universiteitsstad Lappeenranta te trekken met de fiets. Meer over het maken van een fietstocht in Lappeenranta en omgeving, lees je op deze pagina.

Lappeenranta: een korte kennismaking

Lappeenranta is een universiteitsstad die aan de oevers van het Saimaameer ligt, in het zuiden van Finland. Het is de hoofdstad van het landschap Etelä-Karjala en heeft iets meer dan 72.000 inwoners. De stad is niet heel groot, maar je gaat dan ook niet naar Lappeenranta voor de stad zelf. Dit doe je namelijk voor de prachtige omgeving van de stad, waar je heerlijk kunt fietsen.

Door de ligging aan het Saimaameer, is de natuur van de stad Lappeenranta echt prachtig. Het is dan ook niet voor niets dat de Suomi Pyöräilee (Finland Cycles in het Engels) de stad in 2015 heeft uitgeroepen tot Cycling City of The Year 2015.

Fietsen in Finland - Lappeenranta

Fietsen in Lappeenranta

De inwoners van Lappeenranta houden van fietsen en begrijpen dat veel toeristen het ook heerlijk vinden om in de rustige natuur rond de stad rond te rijden. Daarom zijn er vele prachtige fietspaden aangelegd in de directe omgeving van de universiteitsstad. In totaal ligt er 275 kilometer aan fietspaden, waarvan 95 kilometer bij de zogeheten ‘main bicycle routes’ (de grotere fietsroutes) hoort.

Wat het fietsen in de omgeving van Lappeenranta zo leuk maakt, is dat de routes allemaal met elkaar verbonden zijn. Omdat de routes met elkaar verbonden zijn, kun je zelf kiezen hoe ver je fietst en welk deel van de omgeving van Lappeenranta je precies wil bewonderen door hier doorheen te fietsen. Je kunt een korte route bijvoorbeeld altijd langer maken en een lange route altijd iets inkorten. Daar komt nog bij dat je tijdens het fietsen in Lappeenranta regelmatig getrakteerd wordt op prachtige uitzichten. Niet alleen op de stad Lappeenranta, maar ook op het Saimaameer.

Verder is het goed om te weten dat er ieder jaar een wielerwedstrijd wordt georganiseerd in Lappeenranta. Dit evenement wordt ook wel de Lappeenranta-Vyborg Friendship Bicycling Event genoemd, naar de vriendschap die de stad Lappeenranta heeft gesloten met het nabij gelegen Rusland. Het wielerevenement wordt al vanaf het jaar 1988 in de maand mei georganiseerd.

> Tip: Fietsen door de 100 Schlösser Route in Duitsland

Fietsen in Lappeenranta: drie praktische tips

Ga jij binnenkort naar Finland om de omgeving van de stad Lappeenranta op de fiets te verkennen? Dan geven wij je graag enkele praktische tips om jouw fietsvakantie in Finland een groot succes te maken.

  • Zorg voor een fiets met goede versnellingen. Het is nergens helemaal vlak in de omgeving van Lappeenranta, dus je hebt zeker goede versnellingen nodig. Huur je een fiets (dit kan gewoon in Lappeenranta), dan neem je altijd een fiets met meerdere goed werkende versnellingen.
  • Neem warme kleding mee, ook als je in de zomer naar Finland gaat. Finland is geen warm land, al kan het in de zomer wel broeierig worden in het zuiden van het land. Toch is het altijd handig warme kleding mee te nemen, al is het maar een vest of een trui.
  • Neem een Fins talenboekje mee. De meeste Finnen spreken namelijk niet goed Engels. Ben je verdwaald, heb je hulp nodig of wil je gewoon weten waar je lekker kunt eten, dan is het handig als je een talenboekje bij je hebt om wat Finse woorden op te zoeken.

Extra tip: wil je meedoen met het jaarlijkse Lappeenranta wielerevent in mei? Schrijf je dan van tevoren in. Zonder inschrijving mag je niet meefietsen!

Omafietsen

Altec Urban Transportfiets 28 inch - Blauw
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Blauw
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Grijs
Spirit Regular Plus Damesfiets 28 inch 7-Speed - Mat Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Oak Red
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Oak Red
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 569,00 Vanaf € 465,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Voor een fietsvakantie kan je je eigen fiets meenemen of je kan ervoor kiezen om een fiets te huren. In praktische zin is het gemakkelijker om een fiets te huren dan om een fiets mee te nemen. Zoek je nog een nieuwe fiets? Kijk eens bij de herenfietsen en/of damesfietsen. Bestel vóór 13.00 uur = volgende werkdag in huis!