Bekende fietsroute: de Salzkammergut meren

De Salzkammergut is de naam van een prachtig gebied in Oostenrijk. Het grootste deel van dit groene gebied ligt in Opper-Oostenrijk, in het stroomgebied van rivier de Traun. Wil je deze prachtige regio al fietsend ontdekken? Dan is dit zeker mogelijk, want er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld in Salzkammergut. Meer over het maken van een fietstocht in dit Oostenrijkse gebied, lees je in dit artikel.

Fietsen in Salzkammergut: de populairste route

Salzkammergut is een groen en rustig gebied, waar je heerlijk kunt fietsen. In het gebied zijn diverse korte en lange fietsroutes uitgestippeld, maar de meeste mensen volgen de route die in Salzburg begint. Deze route is ongeveer 345 kilometer lang, maar je kunt de route ook inkorten naar 235 kilometer. Fiets je deze route, dan kom je langs maar liefst 13 prachtige meren. Dit maakt de route absoluut de moeite waard.

Volg je de lange versie van deze Salzkammergut route, dan start je jouw fietstocht in Salzburg. Je fietst langs St. Gilgen, St. Wolfgang en de keizerlijke stad Bad Ischl en vervolgens rijd je door naar het meer van Hallstatt. Vanuit dit prachtige meer fiets je naar Bad Aussee, om vervolgens terug te fietsen naar Bad Ischl. De tocht gaat verder door Aurach am Hongar, langs de Attersee en de Mondsee en vervolgens eindigt de fietstocht in Salzburg. Wil je niet de hele tocht fietsen? Dan kun je op bepaalde delen ook de trein pakken. Een groot voordeel van het maken van een treinreis tijdens jouw fietsvakantie, is dat je de fiets gemakkelijk met je mee kunt nemen in de trein.

Salzkammergut meren fietsroute

De zwaarte van de Salzkammergut fietstocht

De Salzkammergut vanuit Salzburg is niet licht. Het hoogteverschil van deze fietstocht is ongeveer 1850 meter en dit betekent dat je vrij veel omhoog moet fietsen. Wij raden je dan ook zeker aan om een fiets met versnellingen mee te nemen als je de Salzkammergut route vanuit Salzburg gaat fietsen.

> Bekijk deze fietsroute door de Dolomieten

Jouw Salzkammergut fietstocht voorbereiden: drie tips

Wil jij bovenstaande Salzkammergut fietsroute volgen? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden op deze fietstocht. Wij geven je drie belangrijke tips voor de optimale voorbereiding van jouw Salzkammergut fietsvakantie

  • Neem een fiets met versnellingen mee. Zoals al eerder vermeld, is de Salzkammergut fietstocht niet licht. Heb je geen versnellingen op je fiets, dan is de tocht nog zwaarder. Drie versnellingen is prima, maar eigenlijk is het beter om met meer dan drie versnellingen te fietsen. Gaan de kinderen mee op fietsvakantie, dan hebben zij ook een goede fiets met versnellingen nodig.
  • Neem warme kleding mee, ook als je in de zomer gaat fietsen. In de bergen kan het fris zijn. Neem dus niet alleen kleding mee waar de wind lekker doorheen waait, maar neem ook een vestje of een jas mee. Wij raden je aan een windjack mee te nemen, want dit jasje is lekker licht en compact, maar kan wel veel warmte bieden op de fiets. Fiets je de tocht in de winter, dan houd je hier rekening mee bij het inpakken van de bagage. In dit geval neem je extra warme kleding mee, ook voor onder je jack.
  • Zorg voor goede lichten op je fiets. In de Salzkammergut zijn de wegen niet altijd goed verlicht. Daarom is het verstandig om goede verlichting mee te nemen. Door extra lampen mee te nemen, weet je zeker dat je nooit zonder verlichting komt te zitten.

Je kunt ook prima met een elektrische fiets in de Salzkammergut fietsen. Wel is het verstandig om van tevoren uit te zoeken waar je jouw fietsaccu op kunt laden. Kun je niet veel oplaadpunten vinden of wil je niet te vaak stoppen? Dan koop je een extra accu om met je mee te nemen.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets 26 inch - Blauw
Spirit Omafiets 26 inch - Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,- Aanbiedingsprijs  329,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  229,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Omafiets kopen of liever een goedkope opafiets? Bestel vóór 13.00 uur = volgende dag in huis!