Populaire fietsroute: de Dolomieten

Veel mensen die in Italië gaan fietsen, organiseren een fietstocht in de Dolomieten. De Dolomieten zijn een bergketen die in het noorden van Italië liggen. Organiseer je hier een fietsvakantie, dan heb je een goede conditie nodig. De gemiddelde fietstocht in de Dolomieten kent namelijk vele stijgingen en dalingen.

De populairste fietstocht in de Dolomieten

Er zijn diverse fietsroutes uitgestippeld in de Dolomieten, maar één fietsroute is bij uitstek het populairst. Het gaat om de Sella Ronda, een fietsroute van 58 kilometer lang. Je kunt de route rijden met een gids, maar je kunt de Sella Ronda ook zelfstandig volgen. De route is echt de moeite waard, maar zeker niet geschikt voor iedereen. Fiets je de Sella Ronda, dan moet je namelijk 3400 hoogtemeters overbruggen. Je kunt dus zeker stellen dat de Sella Ronda een uitdaging is.

Enkele andere fietsroutes in de Dolomieten, zijn de volgende:

 • De beklimming van de Manghenpas.
 • De Maratona de les Domomites, ook wel de Marathon van de Dolomieten genoemd.
 • De beklimming van de Marmolada, ook wel de Koningin van de Dolomieten genoemd.

Het is belangrijk om te weten dat vrijwel alle fietstochten door de Dolomieten grote hoogteverschillen kennen. Heb je geen goede klimfiets of heb je geen ervaring met het fietsen door bergachtige gebieden, dan kun je beter in een wat vlakker gebied in het zonnige Italië gaan fietsen. Vind je het juist leuk om in de bergen te fietsen? Dan is een fietsvakantie in de Dolomieten zeker iets voor jou.

Fietsroute door de Dolomieten

> bekijk de nieuwe Popal fietsen en transportfietsen. Deze maand tot 40% korting!

Fietsen in de Dolomieten: hoe bereid je je voor?

Omdat de fietsroutes in de Dolomieten vrij uitdagend zijn, is het belangrijk je goed voor te bereiden op jouw fietsvakantie in Italië. Dit doe je door de volgende zaken te regelen.

 • Zorg ervoor dat je ervaring hebt met het fietsen in bergachtige gebieden. Heb je nog nooit in een bergachtige omgeving gefietst, dan is een fietsvakantie in de Dolomieten vrij heftig. Je kunt in het buitenland oefenen met het fietsen op bergen, maar je kunt dit ook gewoon in eigen land doen. In het platte Nederland zijn namelijk ook heuvels en zelfs kleine bergen te vinden.
 • Zorg ervoor dat je een goede klimfiets hebt. Zonder goede klimfiets kun je niet in de Dolomieten fietsen. Een goede klimfiets is niet alleen lekker licht, maar heeft ook voldoende versnellingen om snel vooruit te kunnen in de bergen.
 • Pak niet te veel bagage in. Neem je veel bagage mee, dan wordt jouw fiets namelijk zwaarder en hier heb je zeker last van in de bergen. Je kunt onderweg kamperen, maar wij raden je toch aan om in hotels te slapen. In dit geval heb je namelijk minder bagage nodig.

Omafietsen

Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,- Aanbiedingsprijs  379,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  479,- Vanaf  419,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Tot slot is het verstandig om jouw fiets voor vertrek nog een keer goed na te laten kijken. Dit kun je het beste door een fietsenmaker laten doen. Wil je jouw fiets zelf controleren? Kijk dan goed naar de volgende onderdelen:

 • De remmen. Werken de remmen goed, ook op een heuvel?
 • De versnellingen van de fiets. Doen alle versnellingen het? Kun je je fiets gemakkelijk in een nieuwe versnelling zetten?
 • De lichten en de reflectoren. Zitten er goede batterijen in de lichten en heb je extra lichten bij je? Zijn de reflectoren de juiste kant op gericht?
 • De bel. Doet de bel het goed? Hoor je de bel ook van een flinke afstand?
 • Het zadel. Zit het zadel lekker, ook als je al uren op de fiets zit?
 • De banden. Zijn de banden hard? Heb je een pomp bij je voor onderweg?

Heb je jouw fiets helemaal gecontroleerd, dan kun je met een gerust hart richting de Dolomieten.

> tip: Houd je van fietsen door Frankrijk? Lees dan het artikel over fietsen langs de Loire