Fietsen naar Santiago de Compostella

Er zijn vele fietsroutes uitgestippeld in Spanje, maar een van de bekendste routes is nog altijd de route naar Santiago de Compostella. Meer over deze fietsroute, lees je op deze pagina. Wil jij een fietsvakantie door Spanje organiseren en wil je een bijzondere route volgen in dit land? Lees dan snel verder, want de route van Santiago de Compostella is zeker uniek te noemen.

Santiago de Compostella: een korte introductie

Santiago de Compostella is een stad die in het noordwesten van Spanje ligt. De stad is niet zo groot, maar toch komen hier ieder jaar miljoenen toeristen naartoe. Dat komt omdat Santiago al jaren een bedevaartsoord is. Niet alleen voor monniken, maar ook voor mensen als jij en ik.

De route naar Santiago de Compostella is een pelgrimsroute. De route wordt ook wel de Sint Jacobsroute of de Jacobsweg genoemd. Je kunt deze route niet alleen met de fiets afleggen, maar ook lopend. Ieder jaar zijn er duizenden mensen die de ultieme uitdaging aan gaan door de pelgrimsroute af te leggen, lopend of met de fiets.

Fietstocht Santiago de Compostella

Naar pelgrimsoord Santiago de Compostella fietsen

Wie met de fiets in Santiago de Compostella wil komen, kan diverse routes volgen. De bekendste route naar Santiago de Compostella, is de zogeheten Camino Francés. Deze route loopt via Pamplona. Enkele andere routes die je kunt fietsen als je naar Santiago de Compostella wil reizen, zijn de volgende:

  • Camino del Norte: een fietsroute langs de Atlantische kust in Spanje.
  • Camino primitivo: een fietsroute vanaf de plaats Oviedo.
  • Camino de la Plata: een fietsroute vanaf Sevilla.
  • Camino Portugués: een fietsroute vanaf Lissabon.
  • Camino desde Madrid: een fietsroute vanaf Madrid.

Uiteraard kies je helemaal zelf welke route je naar Santiago de Compostella wil volgen. Wij raden je echter aan de Camino Francés te volgen. Deze route is niet voor niets het populairst: veel mensen vinden de Camino Francés het mooist.

Je kunt de fietstocht naar Santiago de Compostella het beste maken in de maand juni. In juni is het namelijk nog niet zo warm, maar is de kou van het koelere voorjaar wel uit de lucht. Ook is het minder nat in juni dan bijvoorbeeld in mei. Fiets je in juni naar Santiago de Compostella, houd dan wel rekening met drukte op de weg. Jij bent namelijk niet de enige die in de beste maand van het jaar naar Santiago de Compostella wil fietsen.

> Fietsen door Ierland, lees meer over de leukste fietsroutes.

________________________________________________________________________________________

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang direct 5% korting bij een besteding van minimaal € 100:

________________________________________________________________________________________

Naar Santiago de Compostella fietsen? Bereid je goed voor

Heb jij besloten de fietstocht naar Santiago de Compostella te willen maken? Dan kun je niet zomaar vertrekken. Deze lange fietstocht moet je namelijk goed voorbereiden. Wij geven je enkel tips voor een goede voorbereiding.

  • Neem voldoende tijd om te trainen. Als je een lange tocht gaat maken als de tocht naar Santiago de Compostella, is het belangrijk om goed te trainen. Ongetraind kun je de fietsroute naar Santiago de Compostella absoluut niet (verantwoord) afleggen. Wij raden je aan om tijdig te starten met trainen, zodat je hier lekker de tijd voor kunt nemen.
  • Reserveer accommodaties van tevoren. Zeker als je in juni gaat fietsen (en het druk is op de route) is het verstandig om jouw accommodaties van tevoren al vast te leggen. Het kan zelfs lastig zijn om goede accommodaties te vinden op de weg naar Santiago de Compostella, want sommige delen van de route zijn erg rustig.
  • Neem een duidelijke en betrouwbare fietskaart mee voor onderweg. Er zijn diverse fietskaarten uitgegeven die je kunt gebruiken om naar Santiago de Compostella te fietsen. Omdat de bewegwijzering niet altijd even duidelijk is, raden wij je zeker aan om een goede kaart mee te nemen. Met deze kaart voorkom je dat je verdwaalt.

> Ontvang deze maand tot 40% korting op diverse fietsen van Popal en opafietsen.