Fietsen door Ierland: de mooiste routes & praktische tips

Ierland wordt ook wel het groene eiland genoemd. Dit is niet zo raar, want Ierland bestaat grotendeels uit uitgestrekte weilanden, groene bossen en kleine dorpjes die middenin de mooie natuurgebieden liggen. Omdat Ierland zo groen en rustig is, kun je hier heerlijk fietsen. Wij raden je dan ook zeker aan om een fietsvakantie door Ierland te organiseren.

In dit artikel lees je meer over het organiseren van een fietsvakantie door het groene eiland. Zo lees je op deze pagina welke fietsroutes in Ierland het allermooist zijn, maar krijg je ook enkele praktische tips om jouw fietsreis voor te bereiden.

De vijf mooiste fietsroutes door Ierland

Ierland is goed afgestemd op fietsers. Er zijn genoeg fietspaden te vinden in het land, de bewegwijzering in Ierland is over het algemeen goed en automobilisten hebben netjes geleerd rekening te houden met fietsers. Daar komt nog bij dat er veel prachtige fietsroutes uitgestippeld zijn op het groene eiland. De vijf mooiste fietsroutes die door Ierland lopen, zijn de volgende:

  • Van Galway City naar Spiddal: 40 kilometer lang.
  • De Beara Peninsula fietsroute: 195 kilometer lang.
  • De Rostrevor Route op de Mourne Mountains: 27 kilometer lang.
  • The North West Cycle Trail: 325 kilometer lang.
  • De Groene Ronde door Ierland: 1300 kilometer lang.

De route van Galway City naar Spiddal is niet lang, maar de route is vrij vermoeiend. Om deze route af te leggen, moet je namelijk regelmatig steile bergen op klimmen. Net zoals de eerste route is ook de Beara Peninsula fietsrout vrij pittig. Er zijn iets minder steile klimmen dan in de eerste route, maar ook voor deze route heb je een goede conditie nodig. De Rostrevor Route is het kortst van alle routes, maar ook deze route is zeker de moeite waard. Niet alleen omdat je door prachtige natuurgebieden rijdt als je de Rostrevor Route volgt, maar ook zeker omdat je op prachtige uitzichten getrakteerd wordt.

De twee langste routes in bovenstaand lijstje, zijn The North West Cycle Trail en de Groene Ronde door Ierland. Zeker de Groene Ronde door Ierland is de moeite waard, maar voor deze fietstocht moet je wel wat tijd uittrekken. Een tocht van 1300 kilometer maak je namelijk niet zomaar.

Zoals je ziet, zijn er zowel korte als hele lange routes uitgestippeld in het land. Het maakt dus niet uit of je graag korte afstanden rijdt of het leuk vindt om de hele dag te fietsen, want in Ierland kan alles.

Fietsen door Ierland de mooiste routes & praktische tips

> FIetsen in Ierland: fietstocht de Groene Ronde

Jouw fietsvakantie voorbereiden: drie tips

Ook als je een korte fietsroute gaat volgen in Ierland, is het belangrijk je goed voor te bereiden op je fietsvakantie. Dit doe je zo:

  • Oefen met klimmen. Nederland is lekker vlak, maar Ierland is dit zeker niet. Zoals je in bovenstaande tekst kunt lezen, hebben veel mooie fietsroutes in Ierland stevige klimmen. Wij raden je aan om hier van tevoren goed mee te oefenen.
  • Neem kampeerspullen mee naar Ierland. Je kunt best in een hotel of een leuke jeugdherberg slapen, maar kamperen is eigenlijk wel het leukst. Goed om te weten; je mag overal kamperen, maar dan wel met toestemming van de landeigenaar. In de plaatselijke pub kom je er vanzelf achter wie de eigenaar van welk stuk land is.
  • Vergeet je regenkleding niet in te pakken. Helaas kan het flink regenen in Ierland, dus je hebt zeker goede regenkleding nodig. Wij raden je aan regenkleding te kopen die je gemakkelijk uit kunt trekken, zodat je bij de eerste zonnestralen je regenpak weer lekker uit kunt doen.

Je kunt je eigen fiets meenemen naar Ierland, maar je kunt hier ook een fiets huren. Neem je je eigen fiets mee, laat deze dan voor vertrek goed nakijken.

Omafietsen

Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Waardering:
82%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 299,00 Vanaf € 235,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 6-Speed - Mat Zwart
Spirit Bright Damesfiets 28 inch 6-Speed - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Damesfiets 28 Inch 7-Speed - Mat Grijs
Spirit Regular Damesfiets 28 Inch 7-Speed - Mat Grijs
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 379,00 Speciale prijs € 319,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Houd je van aanbiedingen? Bekijk dan deze goedkope damesfietsen & goedkope herenfietsen. Ontvang deze maand tot 40% korting!