Fietsen in Ierland: de Groene Ronde van Ierland

Veel mensen die naar Ierland trekken voor een fietsvakantie, doen dit om hier de Groene Ronde van Ierland te gaan fietsen. De Groene Ronde van Ierland is de bekendste én de langste fietsroute van het land. Houd je ervan grote afstanden af te leggen, vind je het heerlijk om in de vrije natuur te fietsen en vind je het niet erg als jouw fietsvakantie wat langer duurt? Dan is de Groene Ronde van Ierland zeker een aanrader. Meer over deze prachtige fietsroute, lees je op deze pagina.

De Groene Ronde van Ierland: een korte introductie

De Groene Ronde van Ierland is een rondrit van maar liefst 1300 kilometer. Volg je deze fietsroute, dan kom je door de mooiste delen van het land. Als je de route op de kaart bekijkt, zie je dat je de landgrenzen van Ierland volgt. In feite rijd je een rondje door het hele land, waarbij je de buitenste ring van Ierland volgt.

> Bekijk de nieuwe collectie omafietsen & opafietsen. Deze maand tot 40% korting!

De route van de Groene Ronde van Ierland

Omdat de Groene Ronde van Ierland een rondrit is, kun je zelf kiezen waar je de route start. De meeste mensen starten de rondrit in Belfast (Noord-Ierland), om vervolgens door de heuvels van de Sperrins naar het plaatsje Enniskillen te fietsen. Vanuit Enniskillen fiets je door naar Sligo aan de Atlantische kust, waar je langs de Benbulben, Westport en Connemara fietst. In Connemara aangekomen, kun je ervoor kiezen naar de Aran-eilanden te gaan of langs het bruisende Galway te fietsen. Beide routes komen weer samen in The Burren: een van de mooiste gebieden van Ierland.

In The Burren neem je de veerpont over de Shannon, om vervolgens Tralee te bereiken. Tralee wordt ook wel de toegangspoort tot het zuiden genoemd. In Tralee kun je een paar uitstapjes maken, maar je kunt er ook voor kiezen om meteen door te fietsen over de Ballybeamapas. Vanuit dit traject fiets je door naar Glengariff, om vervolgens door te rijden naar Cork, Midleton, Youghal, de Blackwater River, Lismore, de Knockmealdown Mountains, Clonmel, Carrick-on-Suir, New Ross, Wicklow Mountains, Glandalough en Sally Gap. Vanuit Sally Gap rijd je door naar Dublin, waar je de route kunt eindigen of door kunt fietsen naar Belfast.

De Groene Ronde van Ierland

> Fietsen in Spanje? De Camino del Cid fietsroute.

De uitdagende Groene Ronde van Ierland fietsen: drie belangrijke tips

Ben jij van plan om de Groene Ronde van Ierland te gaan rijden? Lees dan onderstaande tips voor je aan deze geweldige fietstocht begint.

  • Neem kleding mee voor iedere weersomstandigheid. Ierland is een wisselvallig land. Het ene moment heb je het hartstikke heet en dan begint het ineens keihard te regenen. Wil je goed voorbereid op reis, dan neem je voor iedere mogelijke weersomstandigheid de juiste kleding mee.
  • Zorg voor een goede zichtbaarheid op de weg, want zeker in de bergen kan het wat mistig zijn. Neem een jas met hoge zichtbaarheid en extra fietslampen mee en je weet zeker dat je goed zichtbaar bent voor andere weggebruikers. Tip: controleer ook of de reflectoren op je fiets goed zitten.
  • Neem een extra bandenplakset mee. Zeker in de wat meer afgelegen gebieden op de route vind je niet overal een fietsenmaker of fietsenwinkel. Heb je een lekke band in een afgelegen gebied, dan ben je blij als je een bandenplakset hebt meegenomen.

Omafietsen

Altec Urban Transportfiets 28 inch - Lavendel
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Lavendel
Waardering:
94%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Ocean Green
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Ocean Green
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Vanaf € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Metro Damesfiets 28 inch N7 - Leger groen
Altec Metro Damesfiets 28 inch N7 - Leger groen
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 349,00 Speciale prijs € 289,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Tot slot is het belangrijk om te weten dat er in Ierland aan de linkerkant van de weg wordt gefietst. Misschien wist je dit al, maar de kans is groot dat je het tijdens je lange fietstocht van 1300 kilometer een keer vergeet. Fiets je aan de verkeerde kant van de weg, dan kan dit erg gevaarlijk zijn. Blijf deze belangrijke Ierse verkeersregel daarom goed in je hoofd stampen en je voorkomt dat er vervelende ongelukken gebeuren.