Fietsen in Corsica: tips voor leuke fietsroutes

Als je graag fietst maar wel eens een andere omgeving wil verkennen dan de relatief vlakke wegen die Nederland zo eigen zijn, dan is Corsica je volgende vakantiebestemming. Het eiland heeft ontelbare mogelijkheden voor fietsers, of dat nu in de vorm is van hoge bergen, wilde bossen of prachtige Mediterraanse kusten.

Corsica is één van de mooiste streken om met de fiets te verkennen maar daarbij komt ook dat je als wielertoerist enkel belangrijke maatregelen moet treffen. Het gaat immers om een relatief ongerept landschap dat met zijn uitdagende karakter enkel voor zij die wel van wat avontuur houden, geschikt is. Welke routes de moeite waard zijn en welke voorbereidingen je best treft, zijn ongetwijfeld vragen die een duidelijk antwoord behoeven!

Fietsen in Corsica tips voor leuke fietsroutes

De mooiste fietsroutes van Corsica

Corsica weet zowel kustliefhebbers als bergfietsers te verrassen met prachtige routes die als het ware doorheen het gevarieerde landschap slingeren:

1. Met de fiets door de Corsicaanse bergen

Het eiland staat bekend om zijn glooiende heuvels en bergen, en is dan ook de ideale plaats om avontuurlijk te fietsen. Op die manier heb je de mogelijkheid van het prachtige landschap te genieten. Belangrijk is dat je tijdens deze routes genoeg tijd neemt om het mooie natuurlandschap te proeven!

Vooral de route die je langs de Col de Vizzavona brengt is tijdens de zomer en lente erg populair. Ook andere bergen, waaronder de Col de Bavella en de Col de Verde, verlenen zich perfect als achtergrond voor een avontuurlijke rit. Het gaat dan ook om gebieden die erg steil zijn en waarvoor je heel wat doorzettingsvermogen nodig hebt om ze af te ronden. Tijdens de route kom je pittoreske bergdorpen tegen, die al even snel als ze tevoorschijn gekomen zijn, afgewisseld worden met hele stukken ongerepte natuur.

> ontvang deze maand tot 40% korting op kinderfietsen & transportfietsen.

2. De kust van Corsica afrijden met de fiets

Het kustgebied van het eiland is dan weer perfect voor fietsers die graag wat meer op hun gemak rijden; hoewel de vaak forse wind, waar strandgangers mee te maken krijgen, ook voor fietsers een heus obstakel kunnen zijn. De route volgt dan wel het strand, af en toe slingert hij landinwaarts, waardoor je een opvallend contrast te zien krijgt tussen het kustgebied en de binnenlandse dorpjes. De wegen die je volgt zijn daarbij nogal smal en leiden je vaak doorheen steile heuvels en onverwachte bochten. Oppassen geblazen dus als je deze route kiest! De beste tips tijdens je fietstocht in Corsica Het eiland is al even uitdagend als het mooi is en dat maakt voorbereidende maatregelen dan ook erg belangrijk. Zo is het aangeraden om water en zelfs wat eten mee te nemen tijdens de tocht, aangezien winkels langs de route zeldzaam zijn.

Ook kan het wegdek op het eiland niet vergeleken worden met dat van Nederland. Zorg er dus altijd voor dat je banden in topconditie zijn voor je vertrekt en voorzie een bandenplak-kit en extra binnenband. Dergelijke uitrusting is allesbehalve overbodige luxe als je het ongerepte karakter van de Corsicaanse wegen tracht te trotseren!