5 tips voor het online kopen van een fiets

Als je een fiets wilt kopen, kun je natuurlijk naar een wielerzaak gaan, maar je kunt het jezelf ook makkelijker maken en de fiets online kopen. Op deze wijze kun je heel comfortabel vanuit je eigen huis een breed aanbod aan fietsen bekijken, die je kunt vergelijken door middel van omschrijvingen, foto’s en filmpjes. Misschien twijfel je toch, en denk je dat het lastig is om op een site te zien of de fiets wel kwaliteit heeft. Een fiets online kopen wordt zo misschien een risicovolle onderneming. Maar dat laatste hoeft zeker niet het geval te zijn. Het gaat zoals bij zoveel zaken in het leven om over de juiste kennis te beschikken. Om een fiets online kopen wat makkelijker voor je te maken zetten we hieronder vijf hele goede tips voor je op een rijtje!

 1. FIETS ONLINE KOPEN: BEPAAL DE LEEFTIJDSCATEGORIE

  Een fiets online kopen betekent vooral: goed nadenken over wat je nu eigenlijk nodig hebt. Misschien koop je een fiets voor jezelf, maar het kan ook zo zijn dat je een goede kinderfiets zoekt. Bepaal voor welke leeftijdscategorie je een fiets wilt kopen. Een online fiets kopen wordt zo een stuk makkelijker, want veel sites hebben hun fietsaanbod op leeftijd ingedeeld.

 2. FIETS ONLINE KOPEN: BEPAAL HET MERK

  Wil je een fiets online kopen, dan is het ook goed je af te vragen of je een fiets zoekt van een bepaald merk. Dit bespaard je veel zoekwerk. De meeste onlineshops hebben zoekfilters waarbinnen je een merk in kan typen, waardoor je direct alle fietsen van dit merk ziet verschijnen. Zoals ook voor de leeftijdscategorie geldt: een goede voorselectie doen scheelt tijd en geeft overzicht.

 3. FIETS ONLINE KOPEN: BEPAAL DE SOORT FIETS

  Een fiets online kopen wordt nog makkelijker als je ook weet wat voor een soort fiets je zoekt. Ook hier kun je op veel sites op selecteren. Als je een omafiets zoekt, is het handig dat je niet door pagina’s vol transportfietsen hoeft te klikken en dat geldt ook andersom. Als je alle fietsen van een bepaalde soort, binnen een bepaalde leeftijdscategorie en wellicht van een gewenst merk naast elkaar hebt staan, wordt het vergelijken veel eenvoudiger. Verdwaal kortom niet onnodig in het enorme online aanbod.

 4. FIETS ONLINE KOPEN: LEES DE OMSCHRIJVINGEN

  Een fiets online kopen zal je het meeste succes brengen, als je goed let op de omschrijvingen die bij de verschillende fietsmodellen staan. Ga niet te veel alleen op de afbeeldingen af, maar lees goed door wat er over de fiets staat omschreven. Zo heeft de fiets die je prachtig vindt misschien wel handremmen, en zoek je naar een fiets met een terugtraprem. Op sommige sites staan naast afbeeldingen van de fietsen ook korte filmpjes. Bekijk deze zeker even, want op deze manier krijg je een beter, driedimensionaal beeld van de fiets.

 5. FIETS ONLINE KOPEN: CHECK DE KOOPVOORWAARDEN

  Een fiets online kopen is dus zeker mogelijk, zolang je maar goed weet waar je op moet letten. Maar een product online bestellen brengt, hoe goed je ook oplet, altijd enig risico met zich mee. Wat nu als een fiets online kopen toch tegenvalt? Als de fiets niet aan je verwachtingen voldoet? Om teleurstellingen te voorkomen is het belangrijk te weten of je je geld terug krijgt als de fiets niet bevalt. De meeste sites geven wel ‘niet goed geld terug’ garanties, maar ga er niet blindelings van uit. Wees kortom voorzichtig en ga bewust te werk. Een fiets online kopen, kan dan eigenlijk niet meer mislukken!

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mos Groen
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Altec Roma Omafiets 28 inch - Lavender
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets 26 inch - Luipaard
Spirit Omafiets 26 inch - Luipaard
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,- Aanbiedingsprijs  329,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*