Fietsroutes door Twente die je niet mag missen

Nederland is niet enkel het land van de kaas en de molens, ook fietsers kunnen zich er tegoed doen aan een eindeloze variatie aan culturele, geschiedkundige en natuurlandschappen. Eén van de streken die je echt ontdekt moet hebben met de fiets is Twente, aan de Overijssel.

Twente wordt gekenmerkt door kleurige bossen, oude boerderijen, pittoreske weilanden en in de winter bevroren beekjes. Waarschijnlijk is het landschap op zijn mooist in het najaar, mede omdat de natuur zich dan tot een waar schouwspel ontvouwt. Per fiets verloren geraken in de natuur van de streek is eerder een zegen dan een probleem, en menig fietsers wagen zich dan ook aan een rit.

Rust en vredigheid tijdens je fietsroute in Twente

Twente is een van die Nederlandse streken waar je onder het rijden rustig wordt en écht kunt genieten van de natuur en het andere moois dat er te zien is. Het coulisselandschap herbergt enkele van de mooiste fietsroutes die er te vinden zijn, nog waardevoller gemaakt door de grote historische rijkdom die je tijdens de rit tegenkomt.

De mooiste routes van de regio kunnen onmogelijk allemaal besproken worden, maar onderstaande voorbeelden geven je wel een idee van hoe de Twentse streek op zowel lichaam als geest inspeelt en onvergetelijke ervaringen creëert. Tel daarbij de diverse overnachtingsmogelijkheden die je in de buurt van Twente kan vinden en je hebt de perfecte locatie voor een gezellig en onvergetelijk weekendje weg.

Fietsroutes door Twente die je niet mag missen

De leukste fietsroutes in de buurt van Twente

Als je een echte fietstoerist bent en maar al te graag in het zadel springt om de mooiste plaatsjes, bezienswaardigheden en natuurdecors te aanschouwen onder het rijden, dan is Twente ongetwijfeld je bestemming. Een overzicht van enkele fietsroutes die zeker en vast de moeite waard zijn tijdens bezoek is hier wel op zijn plaats.

1. Enter en zijn typerende zompschippers

Deze 10 kilometer lange route brengt je langs enkele van de meest indrukwekkende plaatsjes in de streek. Zo start de rit bij de Enterse Waard, waar het avontuurlijke karakter van de route zich meteen laat voelen. Vanaf dit punt rijd je doorheen een historische wereld van zompschippers en de zomp. Er is natuurlijk geen haast, en je kan dan ook op je gemak de Regge doorvaren met een indrukwekkend schip, de Enterse Zomp. Ook kan je meer te weten komen over de geschiedenis van de Waarf - waar dat schip trouwens gebouwd werd - als je even de benen wil strekken.

2. Droog en wel door het moeras

Twente staat eveneens bekend om zijn enorme veengebieden, waarvan de Engbertsdijksvenen een perfect voorbeeld is. Met een oppervlakte van wel 1000 hectare is het de perfecte locatie om de schoonheid van de regio met de fiets te ontdekken. Vroeger was het gebied echter nog groter, en dat bewijst al meteen hoe imposant het schouwspel geweest moet zijn. Als je daarbij ook nog eens beseft dat dit een van de laatste hoogveengebieden van het land is, dan maakt dat een fietsroute in de regio nog meer de moeite waard.

Omafietsen

Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Altec London Omafiets 28 inch - Spring Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  269,- Aanbiedingsprijs  209,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  479,- Vanaf  419,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Wil je een leuke fiets kopen? Kijk dan eens bij de opafietsen of de Popal fietsen.