Fietsen langs Moordrecht: de leukste routes

Moordrecht is een woonplaats die je in de provincie Zuid-Holland vindt. Moordrecht ligt niet alleen bij de Zuidplaspolder, maar ligt bovendien aan de Hollandsche IJssel. Door de rustige ligging van Moordrecht, kun je heerlijk fietsen in de omgeving van deze woonplaats. Er zijn dan ook diverse leuke fietsroutes langs Moordrecht uitgestippeld.

De leukste fietsroutes die je in de buurt van Moordrecht vindt, worden op deze pagina beschreven. Wil je binnenkort een dagje fietsen in de buurt van Moordrecht, dan lees je in dit artikel welke routes je het beste kunt volgen in deze regio.

De vijf leukste fietsroutes langs Moordrecht

Langs Moordrecht en de Hollandsche IJssel zijn diverse mooie fietsroutes te vinden. Deze vijf fietsroutes vinden wij het mooist:

  • Zuid-Holland – Route Nieuwerkerk aan den IJssel. Totale afstand: 50 kilometer.
  • Rondje Groene Hart. Totale afstand: 100 kilometer.
  • Fietsroute Lek en IJssel. Totale afstand: 103 kilometer.
  • Rondje Moordrecht – Reeuwijkse Plassen. Totale afstand: 63 kilometer.
  • Snelle fietsroute langs de Boskoopse hefbrug. Totale afstand: 66 kilometer.

Wil je meer weten over bovenstaande fietsroutes? Lees dan snel verder, want de vijf mooiste fietsroutes worden kort beschreven in onderstaande alinea’s.

Zuid-Holland – Route Nieuwerkerk aan den IJssel

Deze fietsroute loopt niet alleen langs Nieuwerkerk aan den IJssel, maar ook langs Moordrecht. De route is 50 kilometer lang. Je kunt deze route het beste volgen als je een paar uur wil fietsen, maar niet de hele dag op de fiets wil zitten. De route loopt door rustige natuurgebieden, maar ook door diverse gezellige steden en dorpen.

Rondje Groene Hart

Rondje Groene Hart loopt onder andere langs Moordrecht, Woerden, Leiden en Zoetermeer. Deze fietsroute is beduidend langer dan de fietsroute Zuid-Holland – Route Nieuwerkerk aan den IJssel, namelijk 100 kilometer in totaal. Volg je deze route, dan ben je lekker de hele dag onderweg. Verder is de fietsroute lekker rustig, want de route loopt voornamelijk door de natuur.

> Omafiets 26 inch: verzending = gratis op het gehele assortiment!

Fietsroute Lek en IJssel

Fietsroute Lek en IJssel begint in Zoetermeer en loopt via het Balijbos naar Moordrecht. Vervolgens loopt de route via de IJssel naar Krimpenerwaard, de Loetbos en Lekdijk. De route is iets langer dan Rondje Groene Hart, namelijk 103 kilometer in totaal. Net zoals fietsroute Rondje Groene Hart, biedt ook deze route je een hele dag fietsplezier.

fietsroutes Moordrecht 

Rondje Moordrecht – Reeuwijkse Plassen

De fietsroute Rondje Moordrecht – Reeuwijkse Plassen komt langs de rottemeren, Nieuwerkerk aan den IJssel, Moordrecht, Gouda en Benthuizen. Ook komt de route langs de Reeuwijkse Plassen, zoals de naam van de fietsroute al verklapt. De route is iets langer dan 63 kilometer.

Snelle fietsroute langs de Boskoopse hefbrug

Tot slot is er nog de Snelle fietsroute langs de Boskoopse hefbrug, die ook langs Moordrecht loopt. Deze route start en eindigt in Nieuwerkerk aan den IJssel, in de buurt van Moordrecht. Ook voert de route je over de Boskoopse hefbrug. Dit is een oude brug, die al uit het jaar 1936 stamt. Omdat de route door een vlakke omgeving loopt, is de Snelle fietsroute langs de Boskoopse hefbrug niet erg moeilijk om te fietsen. De totale afstand van de route is 66 kilometer.

> Profiteer van kortingen tot 40%: Bekijk nu de omafiets 24 inch!

Zelf een fietsroute langs Moordrecht uitstippelen

Vind je bovenstaande fietsroutes toch niet zo leuk of heb je deze routes allemaal al een keer gevolgd? Dan kun je ook zelf een fietsroute langs Moordrecht uitstippelen. Dit doe je simpelweg door diverse fietsknooppunten in de omgeving met elkaar te verbinden. Je kiest niet alleen zelf waar je jouw tocht wil starten en eindigen, maar ook hoe lang je fietsroute moet worden. Vind je het leuk om zelf een route in elkaar te puzzelen, dan is het zeker leuk om een keer zelf een knooppuntroute langs Moordrecht samen te stellen.

Bekijk ook eens de fietsroutes langs Nunspeet!