Fietsen in de Utrechtse Heuvelrug: fietsroutes in de buurt van Driebergen

Driebergen is een woonplaats die in de directe omgeving van de Utrechtse Heuvelrug ligt. De Utrechtse Heuvelrug is een nationaal park met een gevarieerd landschap, waar je kunt wandelen en fietsen. Een groot voordeel van het maken van een fietstocht in de Utrechtse Heuvelrug, is dat dit nationale park nog niet overspoeld wordt door toeristen. Dit betekent dat je hier lekker rustig kunt fietsen.

Omdat Driebergen in de buurt van de Utrechtse Heuvelrug ligt, lopen er diverse fietsroutes door de woonplaats die tevens door het nationale park lopen. Wat de vier mooiste fietsroutes in Driebergen en omgeving zijn, lees je op deze pagina.

De mooiste fietsroutes in de omgeving van Driebergen

Fiets je in de buurt van Driebergen, dan is de kans groot dat je ook door Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug komt met de fiets. De volgende fietsroutes gaan in ieder geval door Driebergen en dit nationale park:

  • Fietsroute Over de Heuvelrug bij Zeist. Deze fietsroute loopt niet alleen door Driebergen, maar ook door Maarn, Doorn en uiteraard Zeist. De route is bijna 40 kilometer lang. Je doet hier ongeveer 2,5 tot 3,5 uur over.
  • Fietsroute Langs Kastelen en Huizen. Deze fietsroute loopt door de plaatsen Wijk bij Duurstede, Driebergen-Rijsenburg en Doorn. De route is ruim 37 kilometer lang. Om de hele route te volgen, ben je ongeveer 2 tot 3 uur onderweg.
  • Fietsroute Zeist en omstreken. Net zoals de eerste fietsroute, loopt ook deze fietsroute door Zeist en Driebergen. Verder komt de route ook door Soesterberg en Odijk, in de buurt van Driebergen. De route is 35 kilometer lang. Je doet ongeveer 2 tot 3 uur over deze fietsroute.
  • Fietsroute Doornse Kaap en Austerlitz. Deze fietsroute komt door Driebergen, Maarn, Amerongen en Wijk bij Duurstede. Het is de langste fietsroute in het lijstje: deze route is ruim 58 kilometer lang. Je doet ongeveer 3,5 tot 4,5 uur over de fietsroute, afhankelijk van je tempo.

Fietsen in de Utrechtse Heuvelrug

Kun je niet kiezen tussen bovenstaande fietsroutes? Dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om meerdere fietsroutes te volgen. Vind je de omgeving van Driebergen zo mooi dat je hier enkele dagen door wil brengen, dan kun je ook een korte fietsvakantie boeken. Je volgt iedere dag een andere route en slaapt in de omgeving van Driebergen en de Utrechtse Heuvelrug.

Ga je overnachten in de buurt van Driebergen? Dan raden wij je aan om jouw accommodatie van tevoren te reserveren. Het is niet druk in Driebergen en omgeving, maar hier zijn ook niet veel hotels te vinden. Reserveren is dan ook geen overbodige luxe.

> Fietsroutes door Oudewater

Zelf een fietsroute uitstippelen in de buurt van Driebergen

Je kunt er ook voor kiezen om zelf een fietsroute uit te stippelen in de buurt van Driebergen, eventueel door de Utrechtse Heuvelrug. Door het hele land zijn namelijk fietsknooppunten te vinden, ook in de buurt van Driebergen. Door deze knooppunten met elkaar te verbinden, vorm je jouw eigen fietsroute.

Wat het bedenken van een eigen route zo leuk maakt, is dat je zelf kunt kiezen welke afstand je wil fietsen. Ook kies je zelf door welke steden en dorpen je wel fietst en welke steden en dorpen je juist overslaat. Vind je de meeste vaste fietsroutes niet zo leuk? Dan is het zelf bedenken van een fietsroute zeker iets voor jou.

Tip: er zijn diverse online tools die jou kunnen helpen zelf een fietsroute uit te stippelen. Je vult alleen in waar je wil fietsen (in welke regio, in dit geval de regio Driebergen) en je krijgt alle knooppunten op de kaart te zien. Deze knooppunten kun je vervolgens met de tool met elkaar verbinden, zodat je een eigen fietsroute vormt. Op deze manier kun je zelfs een meerdaagse fietsvakantie uitstippelen.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Jeans Blauw
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo 26 inch - Mat zwart
Spirit Cargo 26 inch - Mat zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,- Aanbiedingsprijs  379,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets 26 inch - Luipaard
Spirit Omafiets 26 inch - Luipaard
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  399,- Aanbiedingsprijs  329,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Bekijk de nieuwe Popal fietsjes en opafietsen. Bestel vóór 13.00 uur = volgende dag in huis.