De Limes fietsroute: langs de grens van het Romeinse Rijk

Velen jaren geleden waren de Romeinen aan de macht. Zij bouwen een groot rijk op, het Romeinse Rijk genaamd. De noordgrens van het Romeinse Rijk werd ook wel de Limes genoemd. Deze grens liep van Katwijk aan de Noordzee, langs de Rijn en de Donau tot aan de Zwarte Zee.

Je kunt ervoor kiezen vanuit Katwijk richting de Zwarte Zee te fietsen, door de Limes fietsroute te volgen. Zeker als je interesse hebt in de geschiedenis van het Romeinse Rijk en als je het leuk vindt om langere afstanden te fietsen, is deze route iets voor jou. In dit artikel lees je meer over de Limes fietsroute.

Algemene informatie over de route

Voor we je meer vertellen over de Limes fietsroute, geven we je graag wat algemene informatie over de route.

  • Startpunt: Katwijk.
  • Eindpunt: Constanta (Roemenië).
  • Afstand: 3360 kilometer.
  • Aantal fietsdagen: minimaal 38.

De Limes fietsroute: langs de grens van het Romeinse Rijk

Volg je de Limes fietsroute, dan start je je toch in Katwijk. Vervolgens fiets je langs de Rijn en de Donau, richting de Zwarte Zee. Onderweg kom je langs de restanten van de Romeinse verdedigingswerken, maar ook door prachtige natuurgebieden, leuke dorpen en grotere steden. Het Duitse deel van de route staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

> Bekijk nu onze stoelfietsen: Verzending = gratis!

De drie delen van de route

De Limes fietsroute bestaat uit drie delen:

  • Deel 1: van Katwijk naar Regensburg (Duitsland).
  • Deel 2: van Regensburg naar Gyula (Hongarije).
  • Deel 3: Roemenië tot de Zwarte Zee.

Alle drie de delen van de fietsroute worden beschreven in aparte fietsboekjes. Wil je de complete route volgen? Dan koop je de drie boekjes allemaal. Deze routeboekjes heb je onderweg zeker nodig. En wil je enkel het Nederlandse deel van de Limes fietsroute volgen? Dan koop je het boekje met ‘Deel 0’ van de fietsroute. Deze route loopt van Katwijk tot Xanten.

> Popal fiets kopen: Profiteer van kortingen tot wel 40%!

Is deze fietsroute iets voor mij?

Vind je het leuk om langere afstanden door rustige natuurgebieden te fietsen, ook door het buitenland? Dan is deze route zeker iets voor jou. Ook als je liever alleen in Nederland fietst, kun je deze route volgen. In dit geval volg je simpelweg ‘Deel 0’ van de route, die aan de Nederlandse grens eindigt.

Zeker als je geïnteresseerd bent in alles wat met het Romeinse Rijk te maken heeft, is deze route iets voor jou. Als je de route volgt, kom je langs vele restanten van Romeinse verdedigingswerken. Voor jou als geschiedenisliefhebber is dit zeker interessant. Wij raden je zeker aan af en toe je fiets even te parkeren, zodat je de verdedigingswerken van dichtbij kunt bewonderen. Echt een aanrader voor de geschiedenisliefhebber!

Goed om te weten: tot aan de Karpaten in Roemenië is de Limes fietsroute niet zwaar. Hierna wordt de route wat pittiger: het Karpaten traject van de Limes route heeft diverse steile beklimmingen. Gelukkig klim je niet voor niets zo ver omhoog, want in de Karpaten kom je vele mooie kloosters tegen. Na een flinke klim word je dus wel getrakteerd op een mooie bezienswaardigheid en vaak ook op een mooi uitzicht.

Omafietsen

Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Spirit Cargo Transportfiets 28 inch 3V - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 499,00 Speciale prijs € 429,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Carry Moederfiets 3V - Mat Grijs
Spirit Carry Moederfiets 3V - Mat Grijs
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 599,00 Speciale prijs € 499,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Bright Plus Damesfiets 6-Speed - Mat Zwart
Spirit Bright Plus Damesfiets 6-Speed - Mat Zwart
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: Fietsroute Europa: Dwars door de Balkan!