In de voetsporen van Vincent: de Van Gogh fietsroute

Vincent van Gogh is nog altijd een van de bekendste kunstschilders van Nederland, al is hij al vele jaren geleden overleden. Ben jij groot fan van alles wat deze kunstschilder voor zijn dood gemaakt heeft en houd je bovendien van fietsen? Dan raden wij je aan de Van Gogh fietsroute een keer te volgen. Deze fietsroute brengt je in diverse steden die voor Vincent van Gogh erg belangrijk zijn geweest.

De Van Gogh fietsroute in cijfers

  • Afstand: 900 kilometer.
  • Aantal fietsdagen: minimaal 12.
  • Aantal fietsers die de route volgen: 1000+ per jaar.

Algemene informatie over de route

Vincent van Gogh is een Nederlandse kunstschilder, maar hij heeft niet zijn hele leven in Nederland gewerkt en gewoond. Als je de Van Gogh fietsroute volgt, zie je precies waar Vincent van Gogh voor zijn dood geweest is. Je komt in plaatsen waar hij woonde, maar fietst ook door prachtige landschappen waar hij kunstwerken op gebaseerd heeft.

Overigens kom je onderweg ook vele bezienswaardigheden tegen die verder niets met Vincent van Gogh te maken hebben. Denk hierbij aan historische binnensteden en mooie kastelen. Natuurlijk zijn ook deze bezienswaardigheden leuk om vanaf de fiets of van iets dichterbij te bewonderen.

De route start in het Nederlandse Nuenen en eindigt in Parijs. Je fietst onder andere langs Antwerpen, Brussel, Mons en Auvers-sur-Oise. En fiets je liever niet in het buitenland? Dan kun je ook een Nederlands rondje Van Gogh route doen, door vanaf Zundert via de LF13 weer naar Eindhoven te gaan.

In de voetsporen van Vincent: de Van Gogh fietsroute

> Fietsslot kopen: Vandaag vóór 23:59 uur besteld = morgen in huis!

De zwaarte van de route

De Van Gogh fietsroute is erg toegankelijk. De route is namelijk niet zwaar. Er zitten wat hellingen op de route, maar deze kan iedere fietser met gemak nemen. Ook als je geen ervaring hebt met beklimmingen, kun je prima over de hellingen op de route heen komen.

Houd er wel rekening mee dat de route vrij lang is. Als je geen ervaring hebt met het fietsen van langere afstanden, raden wij je aan om minimaal 15 dagen uit te trekken voor de Van Gogh fietsroute. In dit geval heb je in ieder geval genoeg tijd om lekker rustig aan te fietsen.

De Van Gogh fietsroute volgen met de kids

Omdat de Van Gogh fietsroute niet zo zwaar is, kun je deze prima fietsen met de kinderen. Houd er ook in dit geval rekening mee dat de route vrij lang is. Oefen eerst met de kinderen met het fietsen van lange afstanden, zodat ze met gemak veel kilometers per dag kunnen fietsen. En trek eventueel wat extra tijd uit voor de fietsvakantie, zodat er ook voldoende tijd is voor ontspanning onderweg.

> Gratis verzending op het gehele assortiment Popal fietsen!

Let op: een deel van de Van Gogh route loopt door landelijke gebieden, maar je komt ook door diverse grote steden. Denk hierbij aan Amsterdam, Den Haag, Antwerpen, Brussel en Parijs. Volg je deze route met de kids, dan is het belangrijk dat zij goed uit de voeten kunnen met stedelijk verkeer om zich heen. Gezien het stedelijke verkeer dat je op de route tegen kunt komen, is de Van Gogh route niet altijd geschikt voor jongere kinderen.

Omafietsen

Altec Urban Transportfiets 28 inch - Paars
Altec Urban Transportfiets 28 inch - Paars
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 255,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Popal Daily Dutch Basic+ Damesfiets 28 inch 3V - Mat Zwart
Waardering:
90%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 569,00 Vanaf € 465,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Spirit Bright Plus Damesfiets 28 inch 6-Speed - Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 429,00 Speciale prijs € 369,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Ook een interessant artikel: Fietsroute Europa: Limes fietsroute!