Fietsen in Brabant: de mooiste routes in en rond Geldrop

Geldrop is een woonplaats en gemeente die je in de provincie Noord-Brabant vindt. Het is een rustige gemeente, waar je veel groen en diverse wateren (Eindhovens Kanaal en Kleine Dommel) tegenkomt. Door de groene omgeving van de gemeente en de wateren die je in Geldrop tegenkomt, vinden veel mensen het fijn hier te fietsen. Wil jij binnenkort ook naar Geldrop om een fietstocht te maken? Dan vertellen wij je graag welke fietsroutes je hier zeker moet volgen.

De drie mooiste fietsroutes in en rond Geldrop

Geldrop wordt omringd door diverse natuurgebieden. In deze natuurgebieden zijn meerdere fietsroutes uitgestippeld. Als je de omgeving niet kent, kan het lastig zijn de mooiste fietsroute(s) te vinden. Daarom helpen wij je een handje, door de drie mooiste fietsroutes in en rond Geldrop voor je op te sommen:

  • Rondje Geldrop-Mierlo.
  • Fietsroute De Dommel bij Dommelen.
  • Fietsroute Geldrop, Mierlo en Heeze.

In onderstaande alinea’s worden deze drie fietsroutes kort beschreven.

Rondje Geldrop-Mierlo

Rondje Geldrop-Mierlo is een vrij toegankelijke fietsroute die je de natuurgebieden ten zuiden van Gelderop laat zien. Zo fiets je niet alleen door het Leenderbos bij Geldrop, maar ook door de Groote Heide en enkele beekdalen. Ook kom je door diverse gezellige dorpjes, waaronder Sterksel en Leende. Hier zie je voornamelijk monumentale panden, waaronder oude kerken en boerderijen. De fietsroute is 38 kilometer lang. Omdat de route niet al te lang is en door een rustige (en vlakke!) omgeving loopt, is deze fietsroute erg toegankelijk.

Fietsen in Brabant

> Aanrader: de brede duinen fietsroute

Fietsroute De Dommel bij Dommelen

Fietsroute De Dommel bij Dommelen volgt een deel van rivier de Dommel. Omdat de Kleine Dommel Geldrop doorkruist, fiets je met deze route ook door Geldrop heen. Verder brengt de route je naar Eindhoven, Valkenswaard en Dommelen. Onderweg kom je niet alleen Brouwerij van Moll tegen, maar ook Molen ’t Nupke en Kasteel Geldrop. De route is 51 kilometer lang. Je kunt deze route het beste volgen als je ervaring hebt met het fietsen van langere afstanden. Om Fietsroute De Dommel bij Dommelen helemaal te volgen, ben je namelijk wel even onderweg.

Let op: Brouwerij van Moll is niet voor publiek geopend. Je moet deze route dus niet fietsen om specifiek de brouwerij te bezoeken, want dit is niet mogelijk. Wel kun je uiteraard een lekker biertje drinken op een van de vele terrasjes die je onderweg tegenkomt.

Fietsroute Geldrop, Mierlo en Heeze

In de directe omgeving van Geldrop liggen Mierlo en Heeze. Ook deze woonplaatsen worden door prachtige natuurgebieden omringd. Volg je deze fietsroute, dan zie je vanzelf hoe mooi, groen en rustig de omgeving van Geldrop is. En omdat de route 27 kilometer lang is, kun je deze ook volgen als je niet veel ervaring hebt met het fietsen van langere afstanden.

Je kunt deze fietsroute zelfs volgen als je een dagje met de kinderen wil fietsen. Wel raden wij je aan de fietsen van de kinderen goed te controleren voor vertrek. Je hebt zelf niet alleen een goede fiets nodig om de afstand van 27 kilometer te overbruggen: de kinderen hebben ook goede én veilige fietsen nodig. Verder is het verstandig wat meer tijd uit te trekken voor deze fietstocht als je met de kinderen gaat fietsen. Kinderen fietsen nu eenmaal langzamer dan volwassenen, dus houd hier rekening mee.

Tip: pas zelf het start- en eindpunt van je route aan

Alle routes die in dit artikel worden beschreven, zijn rondritten. Het grote voordeel van een rondrit, is dat je bij deze fietstocht niet het start- en eindpunt aan hoeft te houden. Je kunt ook een ander start- en eindpunt nemen voor jouw fietstocht, als dit punt maar op of in ieder geval dichtbij de fietsroute ligt.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Altec Dutch Transportfiets 26 inch 3V - Mat Zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  419,- Aanbiedingsprijs  359,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Omafiets Blauw 24 inch
Spirit Omafiets Blauw 24 inch
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  319,- Aanbiedingsprijs  289,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Creme
Altec Dutch Transportfiets 28 inch 3V - Creme
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  389,- Vanaf  295,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Nieuw in het assortiment: de Popal 16 inch & Popal 18 inch