Tip: fietsroute Hardenberg - Gramsbergen

Wie een mooie fietstocht wil maken in Overijssel, kan van Hardenberg naar Gramsbergen fietsen. Deze fietstocht is niet alleen lekker rustig, maar brengt je bovendien in een leuk dorp. In Gramsbergen vind je niet alleen leuke smalle straatjes, maar ook diverse monumentale panden en uiteraard gezellige restaurantjes waar je iets kunt eten en/of drinken.

Wil je meer weten over de fietsroute van Hardenberg naar Gramsbergen? Lees dan meer over deze fietsroute op deze pagina. Ook krijg je in dit artikel enkele praktische tips om deze populaire fietsroute zelf een keer te volgen.

Gramsbergen: een korte kennismaking met deze oude stad

Gramsbergen is een oud Vechtstadje dat in ieder geval al vanaf het jaar 1227 bestaat. Er zijn namelijk documenten van dit jaar waar dit oude stadje al genoemd wordt. Dat het een oud Vechtstadje is, zie je zeker als je in Gramsbergen bent. Gramsbergen bestaat namelijk uit oude, smalle straatjes met authentieke straatlantaarns en monumentale panden. Ook heeft de stad nog een oude stadspoort, die uit het begin van de veertiende eeuw stamt.

> Popal fiets kopen: kortingen tot 40% en verzending = gratis!

Van Hardenberg naar Gramsbergen fietsen: route en afstand

Regio Vechtdal Overijssel heeft enkele jaren geleden een fietsroute uitgestippeld ie van Hardenberg naar Gramsbergen loopt. De route start in het centrum van Hardenberg en loopt door het Overijsselse land naar het historische centrum van Gramsbergen. Hier kun je even rondlopen, een kopje koffie drinken of een paar monumentale panden bekijken. Omdat de route door de natuur en door het oude centrum van Gramsbergen loopt, combineert de fietsroute van Hardenberg naar Gramsbergen natuur en cultuur optimaal met elkaar.

De fietsroute die regio Vechtdal Overijssel uitgestippeld heeft, is bijna 29 kilometer lang. Je kunt de route iets verlengen door een omweg te nemen in het Overijsselse land, maar je kunt de route ook iets verkorten. Er zitten namelijk verschillende kleine omwegen in de route, die je kunt schrappen om de route iets te verkorten. Met een afstand van bijna 29 kilometer is de route van Hardenberg naar Gramsbergen echter prima te doen, dus inkorten is eigenlijk niet nodig.

> De opafiets vandaag voor 13u besteld = morgen gratis thuisbezorgd!

Tip fietsroute Hardenberg - Gramsbergen

Van Hardenberg naar Gramsbergen fietsen: enkele handige tips

Wil jij binnenkort van Hardenberg naar Gramsbergen fietsen? Lees dan eerst onderstaande tips, zodat je deze fietstocht optimaal voor kunt bereiden. Met een goede voorbereiding kun je namelijk nog meer van de fietstocht genieten.

  • Print de route uit. Verkort je de route of maak je de route langer, dan print je jouw alternatieve route. Je kunt de route opzoeken op je telefoon, maar op je smartphone kun je de kaart niet altijd gemakkelijk aflezen.
  • Verdiep je in de geschiedenis van Gramsbergen voor je gaat. Door je in de geschiedenis van deze woonplaats te verdiepen, zal je nog meer van jouw bezoek aan Gramsbergen genieten.
  • Ga je in de zomer fietsen? Neem dan voldoende water mee. In de zomer droog je namelijk sneller uit, zeker als je aan het fietsen bent.

De fietstocht van Hardenberg naar Gramsbergen is kindvriendelijk. Dit betekent dat je deze route ook met de kids kunt rijden. Zorg er wel voor dat de kinderen een goede fiets hebben, want dit is erg belangrijk bij het afleggen van langere fietsroutes.

Bekijk ook: de Liberation fietsroute bij Son en Breugel!

Omafietsen

Spirit Cargo 26 inch - Mat zwart
Spirit Cargo 26 inch - Mat zwart
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,- Aanbiedingsprijs  379,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Grijs
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Grijs
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  479,- Vanaf  419,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets  28 inch - Mint Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Mint Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Speciale prijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*