Fietsen in Brabant: Liberation fietsroute Son en Breugel

Wil je door de Brabantse natuur fietsen, dan zijn er tientallen verschillende fietsroutes die je kunt volgen. Vind je het leuk om natuur, ontspanning en geschiedenis met elkaar te combineren, dan volg je de Liberation fietsroute in de omgeving van het Brabantse Son en Breugel. Meer weten over deze fietsroute? Lees dan snel verder, want in onderstaande alinea’s wordt deze bijzondere fietsroute verder beschreven.

De Liberation fietsroute: algemene informatie

De Liberation fietsroute is een populaire fietsroute van ongeveer 26 kilometer lang. De fietsroute start in het Museumpark ‘Bevrijdende Vleugels’ en Best en loopt door de omgeving van het Brabantse Son en Breugel. Wat deze route zo bijzonder maakt, is het feit dat het om een zogeheten herdenkingsroute gaat. De route staat geheel in het teken van het werk van de geallieerde soldaten tijdens de slopende Tweede Wereldoorlog. Volg je deze route, dan leer je alles over hun opmars. Vind je het leuk om een sportieve fietstocht in de natuur te combineren met een interessante geschiedenisles, dan is deze route zeker iets voor jou.

> Omafiets kopen? Voor 13u besteld, morgen gratis thuisbezorgd!

De Liberation fietsroute volgen

Zoals al eerder vermeld, start de Liberation fietsroute in Museumpark Bevrijdende Vleugels in Best. Vanuit Best loopt de route naar het zuiden, richting Bokt. Vanuit Bokt loopt de route dwars door Blixembosch, om vervolgens door te lopen naar Woensel-Noord en strandpark Aquabest. Hier gaat de route weer wat verder naar het noorden, langs Westerwijk. Tot slot rijd je vanuit Westerwijk om Het Harde Ven heen, om terug te keren op het startpunt van de fietsroute.

Fietsen in Brabant Liberation fietsroute Son en Breugel

De Liberation Route loopt door de omgeving van Son en Breugel. Op diverse plekken in de route zijn luisterplekken te vinden. Hier kun je meer horen over die specifieke plek in de route, door naar een verhaal te luisteren. De luisterplekken in de Liberation Route maken deze fietsroute nog unieker. De route is ook geschikt voor kinderen.

> Deze route met je kind of kleinkinderen afleggen? Bekijk dan snel onze kinderfietsen!

Drie tips om de Liberation Route te fietsen

Ga jij binnenkort richting Best om de Liberation Route door de omgeving van Son en Breugel te fietsen? Lees dan eerst onderstaande tips om je goed voor te bereiden op deze fietstocht.

  • Verdiep je in het verhaal achter de Liberation Route voor je gaat fietsen. Ken je het verhaal achter de route, dan is de fietsroute nog unieker en leerzamer. Je kunt het verhaal van de fietsroute lezen op de website van de Liberation Route: www.liberationroute.nl.
  • Zet de luisterplekken op de route duidelijk op je fietskaart. Zo weet je zeker dat je geen luisterplek mist.
  • Neem de tijd om deze route te fietsen. Je kunt een afstand van 26 kilometer snel afleggen, maar je hebt wel tijd nodig om de luisterplekken in de route stuk voor stuk te bezoeken. Sla deze plekken zeker niet over, want dan mis je een belangrijk stuk in het verhaal van de Liberation Route.

Je kunt de Liberation Route prima met kinderen fietsen. Sterker nog, dit is erg leerzaam. Zorg er wel voor dat de kinderen een goede fiets hebben. De route is namelijk vrij lang en zeker te lang om op een slechte (of te kleine!) fiets te fietsen.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Bekijk ook de La Trappe fietsroute!