Fietsen in Hilvarenbeek: de drie leukste routes in de omgeving

Hilvarenbeek is een woonplaats en gemeente die in de buurt van Tilburg ligt. Omdat de directe omgeving van de woonplaats en gemeente erg groen is, kun je hier fijn fietsen. Wij vertellen je graag welke fietsroutes in Hilvarenbeek en omgeving zeker de moeite waard zijn.

De drie mooiste fietsroutes in Hilvarenbeek

In de provincie Noord-Brabant zijn vele verschillende fietsroutes uitgestippeld. Enkele fietsroutes lopen door of direct langs Hilvarenbeek. We zetten de drie leukste routes door of rond Hilvarenbeek graag voor je op een rijtje:

  • Fietsroute voor liefhebbers van Brabants bier. Totale afstand: 74 kilometer.
  • Het Rijksbeschermd gezicht Hilvarenbeek. Totale afstand: 88 kilometer.
  • De Hilver- en Beerzenroute. Totale afstand: 34 kilometer.

Meer over deze fietsroutes, lees je in onderstaande alinea’s.

Fietsroute voor liefhebbers van Brabants bier

Zoals de naam van deze fietsroute al verklapt, is de route voor liefhebbers van Brabants bier echt iets voor bierliefhebbers. De route brengt je niet alleen naar diverse horecagelegenheden in Hilvarenbeek en omgeving (waar je uiteraard een lekker biertje kunt drinken), maar brengt je ook naar vier bijzondere bierbrouwerijen. Hier kun je meer leren over het brouwen van bier, maar mag je uiteraard ook bier proeven.

Let op: je bent bij alle bierbrouwerijen op de route welkom, maar bij sommige brouwerijen moet je jouw komst van tevoren wel even reserveren. Wij raden je aan om dit voor de zekerheid bij alle brouwerijen op de route te doen, zodat je zeker weet dat je hier terecht kunt.

fietsroute Hilvarenbeek

> Nieuwe fiets nodig om deze route af te leggen? Bekijk eens onze Spirit fietsen!

De totale afstand van de fietsroute voor liefhebbers van Brabants bier is 74 kilometer. Je doet ongeveer 4,5 tot 5,5 uur over de route, zonder pauze.

Het Rijksbeschermd gezicht Hilvarenbeek

Fietsroute het Rijksbeschermd gezicht Hilvarenbeek laat je zien welke historische bezienswaardigheden er in de directe omgeving van Hilvarenbeek te vinden zijn. De route brengt je onder andere langs een Middeleeuwse kerktoren, de Sint-Petruskerk en een historisch hotel. Tussen de historische bezienswaardigheden door, fiets je door een rustige en groene omgeving. Deze combinatie, van historie en natuur, maakt de fietsroute zeker de moeite waard.

De totale afstand van de route is 88 kilometer. Je doet 5 tot 6,5 uur over deze fietsroute, afhankelijk van jouw snelheid.

De Hilver- en Beerzenroute

De Hilver- en Beerzenroute is de kortste fietsroute die we op deze pagina beschrijven. De route is ongeveer 34 kilometer lang en deze afstand is beduidend korter dan de afstanden van bovenstaande twee fietsroutes rond Hilvarenbeek. Om deze route te volgen, vertrek je met de fiets vanuit de Willibrordstraat in Middelbeers. Volg je de hele route, dan kom je ook langs Hilvarenbeek. Het eindpunt van de route is hetzelfde als het beginpunt van de route, aangezien het om een rondrit gaat. Dit betekent dat je het start- en eindpunt van de route ook aan kunt passen, naar een ander punt dat op de Hilver- en Beerzenroute ligt.

Over de afstand van 34 kilometer doe je ongeveer 2 tot 2,5 uur. Wil je onderweg even pauze nemen, dan zijn er meer dan genoeg horecagelegenheden te vinden waar je terecht kunt voor een drankje en/of een hapje.

> Vandaag besteld = binnen 24u gratis thuisbezorgd: De Altec Dutch fietsen!

Ook interessant: De mooiste fietsroutes door Bourgogne!