Fietsen in Bourgogne: de mooiste routes en tips

In het Franse Bourgogne kun je niet alleen heerlijk eten en de lekkerste wijnen drinken, maar kun je ook fijn fietsen. Trek jij binnenkort met de fiets richting Bourgogne voor een ontspannen fietsvakantie, maar weet je nog niet welke fietsroute(s) je hier gaat volgen? Dan vertellen wij je graag welke fietsroutes in de Bourgogne wij het allermooist vinden. Door de informatie op deze pagina door te lezen, kun je jouw fietsvakantie nu echt gaan plannen.

Fietsen in Bourgogne de mooiste routes en tips

De tien mooiste fietsroutes in Bourgogne

In Bourgogne zijn zo veel mooie fietsroutes uitgestippeld, dat het lastig is om de allermooiste routes in de regio te kiezen. Daarom beschrijven we dit keer niet slechts drie of vijf fietsroutes die zeker de moeite waard zijn, maar vertellen we je meer over de tien mooiste fietsroutes in Bourgogne. Het gaat om de volgende routes:

  • Tour de Bourgogne à Vélo. Deze fietsroute van maar liefst 800 kilometer lang is onderverdeeld in vijf hoofdfietsroutes. Onderstaande fietsroutes zijn allemaal onderdeel van de Tour de Bourgogne à Vélo, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de hele route van 800 kilometer te fietsen.
  • De fietsroute langs het Canal de Bourgogne. Deze fietsroute is uitermate geschikt voor mensen die van historie én lekker eten houden. Totale afstand: 242 kilometer.
  • De fietsroute langs het Canal du Centre. Deze fietsroute loopt helemaal langs het water en is lekker rustig en stil. Totale afstand: 128 kilometer.
  • De fietsroute langs het Canal du Nivernais. Deze fietsroute loopt voornamelijk door ongerepte landschappen. Totale afstand: 175 kilometer.
  • Fietsroute De Loire. Deze route is de perfecte fietsroute voor natuurliefhebbers, want fietsroute De Loire loopt vrijwel alleen door natuurgebieden. Totale afstand: 157 kilometer.
  • Fietsroute Het Voie Verte. Deze route loopt over een weg die alleen voor niet-gemotoriseerd verkeer is. Dit maakt de route extra veilig en zeker geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Totale afstand: 74 kilometer.
  • La Voie des Vignes. Deze route wordt ook wel de Wijngaardenroute genoemd. Ben je een groot liefhebber van wijn, dan volg je deze vrij korte route van 22 kilometer.
  • De Voie Verte Paray-le-monial-Iguerande. Deze fietsroute loopt deels langs de Loire en komt door natuurgebieden met ongerepte natuur. Totale afstand: 20 kilometer.
  • Fietsroute Het Voie Bleue. Deze fietsroute loopt voornamelijk langs de Saône. Totale afstand: 180 kilometer.
  • Fietsroute La Grande Traversée du Morvan. Deze route kun je alleen met een mountainbike rijden. De route is namelijk erg uitdagend en loopt voornamelijk over onverharde (bos)weggetjes. Totale afstand: 330 kilometer.

> deze maand tot 40% korting op fietsen van Popal en opafietsen

Met de kinderen op pad? Neem helmen mee

Veel mensen die in Bourgogne gaan fietsen, doen dit met de kids. Ga jij ook met de kinderen op fietsvakantie in Bourgogne? Neem dan een helm mee voor ieder kind. Zijn de kinderen jonger dan 12 jaar, dan zijn ze verplicht een helm te dragen op de fiets. Zijn de kinderen ouder dan 12 jaar, dan is dit niet verplicht. Wel is het toch verstandig om ze een goede helm op te zetten, zeker als jullie in een bergachtig gebied gaan fietsen. Valt een van de kinderen van de fiets, dan beschermt een fietshelm het hoofd optimaal.

Omafietsen

Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Lavendel
Altec Dutch Transportfiets 28 Inch N3 - Lavendel
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 459,00 Vanaf € 399,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Regular Plus 7-Speed Groen
Spirit Regular Plus 7-Speed Groen
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 339,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Altec London Omafiets 28 inch - Zwart
Waardering:
82%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 299,00 Vanaf € 235,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*