Fietstip: fietsroute langs de hunebedden

Wil je een dagje fietsen combineren met het bezoeken van een bekende bezienswaardigheid? Dan fiets je een rondje om de Hunebedden in Drenthe. In dit geval kun je niet alleen ontspannen op de fiets, maar kun je ook de bekende Hunebedden in Drenthe bewonderen tijdens jouw fietstocht. Meer over de fietsroute langs de Hunebedden in Drenthe, lees je op deze pagina.

Fietsroute Rondje Hunebedden

Wie in de omgeving van de Hunebedden in Drenthe wil fietsen, kan de fietsroute Rondje Hunebedden volgen. Deze route is ongeveer 48 kilometer lang en brengt je langs een aantal hunebedden. Je ziet niet alle hunebedden in de omgeving, maar je krijgt er wel een paar te zien. Uiteraard kun je even van de fiets stappen als je deze bijzondere bouwwerken van dichtbij wil bekijken.

Fietstip fietsroute langs de hunebedden

De route van het Rondje Hunebedden

Je kunt de fietsroute Rondje Hunebedden op twee punten starten. Ten eerste kun je de route starten op knooppunt 53, op de Brink (Ruinen). Wil je de route starten op een parkeerplaats, zodat je de auto veilig kunt parkeren? Dan start je de fietsroute op parkeerplaats De Kaamp. Deze parkeerplaats ligt een klein stuk van knooppunt 53 verwijderd.

Vanuit de Brink of De Kaamp fiets je naar Rheebruggen, om vervolgens door te fietsen naar Uffelte. Vanuit Uffelte rijd je door naar Havelte, waar je ook langs de Havelter toren komt. Uiteindelijk fiets je ook langs enkele hunebedden, die je eventueel van dichtbij kunt bewonderen. Fiets je de route in het voorjaar, dan is de natuur op z’n mooist. In het voorjaar bloeien de krentenbomen op de route namelijk en dit zorgt voor een prachtig beeld. Fiets je de route in de zomer of in het najaar, dan geniet je vooral van het aanzicht van de hunebedden.

> Vandaag voor 13u besteld, morgen in huis: de Popal fiets!

Rondje Hunebedden fietsen: drie tips

Wil jij het Rondje Hunebedden binnenkort fietsen? Lees dan onderstaande tips om je goed voor te bereiden op deze fietsroute.

  • Fiets je de route in het voorjaar? Neem dan zeker een jasje mee, ook als de temperatuur vrij hoog is. In het voorjaar kan het namelijk nog fris zijn op de fiets.
  • Neem voldoende eten en drinken mee op de fiets. Er zitten enkele restaurantjes op de route, maar je bent niet altijd in de buurt van een horecagelegenheid. Om te voorkomen dat je niks kunt eten en drinken als je hier behoefte aan hebt, neem je altijd iets mee.
  • Vergeet je camera niet! De hunebedden zien er bijzonder uit en zijn zeker een foto waard. Rijd de hunebedden ook niet zomaar voorbij, maar stop even als de fietsroute je langs een van de hunebedden brengt. Het is namelijk zeker de moeite waard om deze bouwwerken eens van dichtbij te bekijken.

Verder raden wij je aan om je banden goed op te pompen voor vertrek. Rijd je met harde banden, dan is het fietsen veel gemakkelijker. Ben je van plan om een deel van de route in het donker af te leggen, dan controleer je altijd of je lichten werken voor je gaat. Je wil namelijk wel goed zichtbaar zijn, zeker in een omgeving waar niet altijd goede straatverlichting is.

> Zeer populair voor fietsroutes: De opafietsen, me gratis verzending!

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Bekijk ook: onze fietsroute door spaarnwoude!