Fietsen in Giethoorn: leuke routes en praktische informatie

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd. Ieder jaar komen er duizenden Nederlandse én buitenlandse toeristen naar dit waterstreekdorp en dit is niet voor niets, want Giethoorn is simpelweg prachtig. Je kunt het dorp verkennen op de boot of gewoon te voet, maar je kunt ook de fiets pakken om Giethoorn te ontdekken.

Op deze pagina lees je meer over het maken van een fietstocht in Giethoorn en omgeving. Zo geven we je enkele leuke routes om te fietsen, maar krijg je ook praktische informatie voor jouw fietstocht in het waterstreekdorp.

De leukste fietsroutes in Giethoorn

In Giethoorn kun je heerlijk fietsen. Er zijn vele verschillende fietsroutes uitgestippeld, maar wij vinden de volgende vijf routes toch wel het leukst:

  • Giethoorn De Wieden fietsroute: 41.5 kilometer lang. Deze route is geschikt voor recreatieve fietsers.
  • Het Verdronken Dorp Beulaeke: 44 kilometer lang. Deze route is geschikt voor beginnende racefietsers.
  • De fietsroute langs het water van het Waterwingebied: 45 kilometer lang. Deze route is geschikt voor recreatieve fietsers.
  • Fietsroute Giethoorn en omgeving: 50 kilometer lang. Deze route is geschikt voor recreatieve fietsers.
  • Weerribben en Wieden fietsroute: 85 kilometer lang. Deze fietsroute is geschikt voor recreatieve fietsers die het leuk vinden om wat langer op de fiets te zitten.

Sommige fietsroutes gaan wat langer door Giethoorn dan andere routes. Wel gaan bovenstaande routes allemaal door de mooiste stukken van het dorp en door de omgeving van het pittoreske Giethoorn.

Let op: wil je de fietsroute Het Verdronken Dorp Beulaeke volgen? Dan heb je een goede racefiets nodig. Voor de andere fietsroutes is een gewone stadsfiets ook prima.

> Vandaag voor 15u besteld, morgen in huis: De meisjesfiets 14 inch!

fietsroutes giethoorn

Zelf een route uitstippelen in Giethoorn en omgeving

Je kunt een vaste route volgen in Giethoorn, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een fietsroute uit te stippelen. In Giethoorn en de omgeving van dit dorp zijn diverse fietsknooppunten te vinden. Deze knooppunten kun je met elkaar verbinden om een unieke fietsroute te volgen. Omdat je zelf bepaalt hoeveel en welke knooppunten je toevoegt aan je route, bepaal je op deze manier zelf hoe lang je fietst en waar je precies naartoe rijdt.

Praktische info voor jouw fietstocht in Giethoorn

Ben jij van plan om binnenkort al fietsend door Giethoorn te trekken? Dan geven wij je graag praktische informatie om jouw fietsrit door dit bijzondere dorp tot een groot succes te maken.

Ga je met de auto naar Giethoorn, om hier vervolgens op de fiets verder te trekken? Dan kun je jouw auto parkeren op een van de acht parkeerplaatsen in en rond Giethoorn.

Er zijn vier Toeristische Overstappunten in Giethoorn, ook wel TOP’s genoemd. Hier kun je de auto parkeren, maar je kunt hier ook overstappen op een andere fietsroute. Op de website www.topoverijssel.nl vind je een overzicht van de TOP’s rond Giethoorn.

Er zijn diverse horecagelegenheden in Giethoorn en omgeving te vinden. Wil je even rusten, maar heb je geen zin om op het terras neer te strijken? Dan neem je rust op een rustpunt. Er zijn diverse rustpunten op de verschillende fietsroutes rond Giethoorn te vinden.

> Verzending = gratis op het gehele assortiment meisjesfietsen 22 inch!

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Andere route fietsen? Bekijk de fietsroutes door Den Bosch!