Fietsen in Lage Vuursche: alle informatie voor een geslaagde fietstocht

Lage Vuursche is een klein dorp dat in de gemeente Baarn ligt. Hoewel het dorp Lage Vuursche zeker niet groot is, komen hier toch ieder jaar honderden sportieve fietsers naartoe. Zij stappen op de fiets voor een lange fietstocht in de bosrijke omgeving van Lage Vuursche, waar diverse fietsroutes uitgestippeld zijn. 

Fietsroutes in Lage Vuursche

Er zijn meerdere mooie fietsroutes uitgestippeld in de directe omgeving van Lage Vuursche. We tippen graag de volgende fietsroutes:

  • Route De Lage Vuursche, via de Eemlijn. Route De Lage Vuursche is een rondrit en dit betekent dat je jouw fietstocht op ieder gewenst punt op de route kunt starten en eindigen. Om de hele route te kunnen volgen, moet je gebruik maken van een pontje.
  • Fietsroute Lage Vuursche – Paleis Soestdijk – Bilthoven. Deze route laat je niet alleen het dorp Lage Vuursche zien, maar ook enkele woonplaatsen in de omgeving.
  • Fietsroute Lage Vuursche – Soest – Amersfoort. Ook deze route laat je kennis maken met de woonplaatsen in de directe omgeving van Lage Vuursche. 

Fietsen in Lage Vuursche

Zelf een fietsroute uitstippelen in Lage Vuursche

Wil je niet gebonden zijn aan een vaste fietsroute, maar vind je het leuker om zelf een fietsroute uit te stippelen rond Lage Vuursche? Dan is dit zeker mogelijk. Door creatief gebruik te maken van de lokale bewegwijzering, kun je jouw eigen route samenstellen. En omdat er per bordje duidelijk op staat hoe lang een route is, is het helemaal niet zo moeilijk om de perfecte fietsroute uit te stippelen door en rond Lage Vuursche.

> Fietstip: Lek en Lingeroute

Mountainbiken in Lage Vuursche

In het bosrijke gebied van Lage Vuursche kun je ook prima uit de voeten met de mountainbike. Sterker nog, Staatsbosbeheer heeft een echte mountainbikeroute uitgezet in het bosrijke gebied bij Lage Vuursche. Deze route is 10 kilometer lang en kan eventueel verlengd worden. Dit doe je door de verbindingsroute Baarn-Soest te volgen. Verleng je de route, dan fiets je in totaal 34 kilometer.

Let op: de fietsroute van Staatsbosbeheer is een mountainbikeroute. Dit betekent dat je een mountainbike nodig hebt om deze route goed te kunnen fietsen.

Omafietsen

Altec Roma Herenfiets 28 inch - Jeans Blue
Altec Roma Herenfiets 28 inch - Jeans Blue
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Aanbiedingsprijs  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Spirit Cargo 26 inch - Grijs Roze
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  459,- Aanbiedingsprijs  379,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Altec Roma Omafiets 28 inch - Army Green
Onze prijs (incl. btw)
Normale prijs  259,- Vanaf  199,-
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

> Zoek je een leuke kinderfiets? Kijk eens bij de Popal Duncan of Popal Max fietsen.