Fietsroute Middelharnis: langs de havenkanalen van Goeree

Middelharnis, in het plaatselijke dialect ook wel Menheerse genoemd, is een woonplaats in de provincie Zuid-Holland. De woonplaats hoort bij de gemeente Goeree-Overflakkee, die je op het gelijknamige eiland bij de provincie Zuid-Holland vindt.

De gemeente Goeree-Overflakkee staat bekend om de vele havenkanalen die in de gemeente te vinden zijn. Wil je deze havenkanalen met eigen ogen zien en vind je het leuk om er lekker een dagje op uit te trekken met de fiets? Dan is de fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree echt iets voor jou. Meer over deze fietsroute in Middelharnis, lees je op deze pagina.

Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree

Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree is een bijzondere fietsroute die in Middelharnis start en eindigt. Ga je richting Middelharnis om een dagje te fietsen, dan is deze route zeker een aanrader. Volg je deze route, dan krijg je namelijk zeven havenkanalen in de gemeente Goeree-Overflakkee te zien.

Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree is ontwikkeld door de provincie Zuid-Holland. De route werd uitgestippeld in het kader van het themajaar ‘Leve de Vaarwegen en Waterlinies’. De route is niet alleen mooi, maar bovendien leerzaam. Op de route krijg je namelijk interessante informatie over de havenkanalen die je ziet. Zo leer je meer over de functies van de kanalen, maar leer je ook wat het belang van de havenkanalen voor het eiland Goeree-Overflakkee is.

> Zin in een fietstocht door de gemeente Drenthe? Bekijk deze fietsroutes in Assen.

De totale afstand van Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree

Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree start in Middelharnis. Vanuit deze woonplaats in de gemeente Goeree-Overflakkee loopt de route naar Dirksland. Vanuit Dirksland loopt de route verder naar Goedereede en vervolgens naar Stellendam. Ben je eenmaal in Stellendam, dan fiets je weer terug naar Middelharnis. De totale afstand van de route is iets meer dan 50 kilometer.

Hoe lang je over Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree doet, is afhankelijk van je fietstempo. Fiets je ongeveer 15 kilometer per uur, dan ben je (zonder pauze) iets meer dan 3 uur onderweg. Fiets je gemiddeld 18 kilometer per uur, dan doe je minder dan 3 uur over deze fietsroute. Ben je het gewend stevig door te fietsen, dan kun je de route in 2 tot 2,5 uur fietsen.

Fietsroute Middelharnis langs de havenkanalen van Goeree

Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree verkorten of verlengen

Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree is een knooppuntenroute. Dit betekent dat de route samengesteld is uit diverse knooppunten. Vind je de route te lang? Dan kun je de fietsroute inkorten. Dit doe je door een of meerdere knooppunten van de route te schrappen. Vind je de route juist te kort? Dan kun je jouw fietstocht verlengen door knooppunten aan de route toe te voegen.

De knooppunten die bij de Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree horen, zijn de volgende (op de juiste volgorde):

 • Knooppunt 75.
 • Knooppunt 76.
 • Knooppunt 77.
 • Knooppunt 78.
 • Knooppunt 71.
 • Knooppunt 72.
 • Knooppunt 66.
 • Knooppunt 60.
 • Knooppunt 61.
 • Knooppunt 62.
 • Knooppunt 64.
 • Knooppunt 65.
 • Knooppunt 73.
 • Knooppunt 74.
 • Knooppunt 75.

Om de route in te korten, schrap je een of meerdere knooppunten uit de lijst. Om de route te verlengen, open je de kaart met fietsknooppunten in de omgeving. Vervolgens voeg je een of meerdere knooppunten rond de Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree aan jouw fietstocht toe.

Tip: je kunt het start- en eindpunt van je route ook aanpassen. De Fietsroute Langs de havenkanalen van Goeree is namelijk een rondrit. Dit betekent dat je de route ook kunt starten op een andere plek die op de route ligt. Wil je niet starten en eindigen en Middelharnis, maar liever in Dirksland, Goedereede of Stellendam? Dan pas je het start- en eindpunt simpelweg aan.

> nieuw in het assortiment: Popal Lola & Popal Daily Dutch