Fietsen in België? Ga naar Mol in Vlaanderen

Wie vrijwel alle fietsroutes in Nederland al een keer gevolgd heeft, kan ook naar ons buurland trekken om een mooie fietstocht te maken. In België zijn tientallen mooie fietsroutes uitgestippeld, onder andere in de provincie Antwerpen. Ga jij binnenkort richting Antwerpen voor een ontspannen fietsvakantie? Dan raden wij je aan om de gemeente Mol ook te bezoeken met de fiets.

De gemeente Mol ligt in de provincie Antwerpen, op de overgang tussen Noorder- en Zuiderkempen. Het is de op een na grootste gemeente van de provincie, direct na de gemeente Antwerpen. In en rond de gemeente Mol zijn diverse mooie fietsroutes uitgestippeld. De mooiste routes in deze Belgische regio, worden op deze pagina beschreven.

5x de mooiste fietsroutes door en rond Mol

Als je naar Mol trekt met de fiets, wil je hier natuurlijk wel de mooiste fietsroute(s) volgen. Wij vertellen je graag welke fietsroutes dit zijn:

  • Fietslus Rondom abdij Postel.
  • De Kruierroute.
  • Fietsroute Sporen in het Zand.
  • Fietsroute Op de Fiets met Helden en Heiligen.
  • Fietslus Belse Bossen.

Deze vijf fietsroutes door en rond Mol worden in onderstaande alinea’s kort beschreven. Door onderstaande beschrijvingen door te lezen, kun je gemakkelijk voor jezelf bepalen welke fietsroute jij het leukst vindt.

Fietslus Rondom abdij Postel

In de buurt van de Nederlandse grens ligt abdij Postel. Volg je de route Fietslus Rondom abdij Postel, dan fiets je in de mooie omgeving van deze abdij. De route is 56 kilometer lang, dus je bent wel enkele uren zoet als je deze fietsroute door en rond Mol volgt. Overigens zijn er ook enkele verkorte versies van deze fietsroute, bijvoorbeeld van ongeveer 30 kilometer lang en van ongeveer 35 kilometer lang.

Fietsen in Mol - Vlaanderen

> Fietsroute door Geldrop

De Kruierroute

De Kruierroute is een rustige fietsroute die door het hart van de Zuiderkempen loopt. Ook loopt de route door de gemeente Mol. De totale afstand van de fietsroute is 48 kilometer. Je start deze fietsroute in Balen.

Fietsroute Sporen in het Zand

Fietsroute Sporen in het Zand laat je zien hoe zanderig de omgeving van Mol eigenlijk is. De route loopt door het zogeheten Kempense Landduinenland in Mol, Balen, Geel en Meerhout. De totale afstand van de route is 52 kilometer. Er is ook een verkorte versie van deze fietsroute, namelijk van ongeveer 45 kilometer.

Fietsroute Op de Fiets met Helden en Heiligen

Fietsroute Op de Fiets met Helden en Heiligen biedt de perfecte combinatie van natuur en cultuurhistorie. Volg je deze route, dan maak je kennis met het Mol van nu en het Mol van vroeger. Ook loopt de route door de directe omgeving van de gemeente, waar enkele gezellige woonplaatsen te vinden zijn. De totale afstand van de route is 50 kilometer.

Fietslus Belse Bossen

Fietslus Belse Bossen is een fietsroute die samengesteld is door het plaatselijke toerismekantoor. Dit toerismekantoor weet precies waar de mooiste plekjes in de omgeving te vinden zijn en natuurlijk kom je hierlangs als je deze route volgt. De Fietslus Belse Bossen is de korte fietsroute door en rond Mol die we in dit artikel beschrijven. Deze route is namelijk iets langer dan 30 kilometer.

Fietsen in België? Maak er een fietsvakantie van

Je kunt gemakkelijk even de Belgische grens over om een mooie fietstocht te maken en na het fietsen weer terug naar Nederland, maar het is eigenlijk net zo leuk om een korte fietsvakantie te organiseren. Boek een gezellig hotelletje, neem de fietsen mee op de auto en verken de omgeving gedurende meerdere dagen op de fiets. En wil je een dagje naar Antwerpen? Dan is dit geen probleem, want deze stad ligt in de buurt. Je kunt jouw fietsvakantie dus prima combineren met een citytrip.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

> Bekijk de nieuwe Popal 14 inch en Popal 16 inch fietsen.