Fietstip: de Molen fietsroute Krimpenerwaard

In de Krimpenerwaard staan vele prachtige molens. Volg je de Molen fietsroute Krimpenerwaard, dan kun je een groot deel van deze molens van dichtbij bekijken. En houd je even pauze bij een van de ambachtsbedrijven in de omgeving, dan kun je een heerlijk ambachtsproduct zoals Goudse kaas proeven.

Wil je meer weten over de Molen fietsroute Krimpenerwaard? Lees dan meer over deze fietstocht op deze pagina. Ga je de route binnenkort zelf fietsen, dan gebruik je de tips op deze pagina om optimaal te genieten van deze trip.

De Molen fietsroute: een korte introductie

De Molen fietsroute loopt door de omgeving van en is ongeveer 30 kilometer lang. De route begint en eindigt op een bijzondere plek, namelijk op de plek waar Lopikerwaard, Krimpenerwaard en Alblasserwaard elkaar kruisen. Deze plek, de woonplaats Schoonhoven, wordt ook wel de Nationale Zilverstad genoemd. De route zelf is dus niet alleen de moeite waard, maar het begin- en eindpunt van de Molen fietsroute is ook erg leuk.

Om deze route te volgen, fiets je vanuit Schoonhoven langs de Lekdijk dichting Stolwijk. Vervolgens fiets je langs de rivier De Vlist, om weer terug te keren in Schoonhoven. Onderweg zie je meerdere prachtige molens, die vele jaren geleden een belangrijke rol speelden in de drooglegging en uiteraard in de productie van meel.

> Bekijk onze omafietsen 20 inch: verzending = gratis!

Fietstip de Molen fietsroute Krimpenerwaard

Is de Molen fietsroute iets voor mij?

De Molen fietsroute in Krimpenerwaard is zeker een aanrader voor mensen die graag in een natuurlijke omgeving fietsen. Verder is de route geschikt voor mensen die graag lange afstanden houden, maar niet uren onderweg willen zijn. De totale afstand van 30 kilometer is vrij toegankelijk en ook prima te fietsen voor kinderen. Je kunt deze route afleggen met een gewone stadsfiets, maar ook met een racefiets en zelfs een elektrische fiets. Laad de accu van je elektrische fiets wel goed op voor je gaat, zodat je jouw motortje de hele Molen fietsroute kunt gebruiken.

> Deze route met je kind of kleindkind fietsen? Bekijk dan eens onze omafietsen 22 inch!

De Molen fietsroute volgen: drie tips

Ga jij binnenkort richting Schoonhoven om de Molen fietsroute door Krimpenerwaard te volgen? Lees dan onderstaande drie tips om jouw fietstocht tot een groot succes te maken.

  • Neem voldoende tijd voor deze fietstocht. Op de route zijn namelijk diverse ambachtsbedrijven te vinden. Het is leuk om in ieder geval één ambachtsbedrijf op de route te bezoeken, bijvoorbeeld om een stukje Goudse kaas te proeven en misschien wat kaas in te slaan.
  • Neem voldoende water mee. Zo weet je zeker dat je altijd iets te drinken hebt als je de Molen fietsroute volgt. Zeker als je je veel moet inspannen, is voldoende water drinken erg belangrijk.
  • Ga je met de kinderen op pad? Zorg er dan voor dat de kids een fiets met versnellingen hebben. De route is niet erg vermoeiend, maar het is wel fijner om met een fiets met versnellingen te fietsen. Met versnellingen kunnen de kinderen toch gemakkelijker met het tempo van de volwassenen mee.

Extra tip: de Molen fietsroute is een rondrit. Dit betekent dat je de route ook op een ander punt kunt starten en eindigen. Bepaal wel van tevoren waar het start- en eindpunt van de route voor jou ligt.

Spirit transporter omafiets 28 inchPopal Cooper kinderfietsPopal Black fighter 14 inch

 

Bekijk ook: Fietsroutes door de Haaglanden!