Fietsen in de Haaglanden: de mooiste fietsroutes door de Haaglanden

In de Haaglanden kun je fijn fietsen, in verschillende prachtige landschappen. Zo kun je in de Haaglanden langs het strand fietsen, maar ook door de duinen, door bossen en door uitgestrekte weilanden. Trek jij binnenkort met je fiets richting de Haaglanden en wil je hier een of meerdere fietstochten maken? Lees dan op deze pagina welke fietsroutes het populairst zijn in de regio Haaglanden en de nabij gelegen regio Delfland.

5x de mooiste fietsroutes in de regio Haaglanden

Er zijn meerdere mooie fietsroutes uitgestippeld in de regio Haaglanden. Sommige routes zijn erg populair, andere routes zijn wat minder bekend. De mooiste routes in de regio Haaglanden, zijn de volgende:

  • De Delfland fietsroute. Totale afstand: ongeveer 25 kilometer.
  • De Boeren in het Westland fietsroute. Totale afstand: ongeveer 50 kilometer.
  • De Fietsroute Midden-Delfland. Totale afstand: ongeveer 46 kilometer.
  • De Fietsroute Langs de Vliet. Totale afstand: ongeveer 33 kilometer.
  • De Koninklijke Fietsroute. Totale afstand: ongeveer 33 kilometer.

Meer over deze fietsroutes, lees je in onderstaande alinea’s.

> Omafiets kopen: vandaag voor 13u besteld, morgen in huis!

Fietsen in de Haaglanden de mooiste fietsroutes door de Haaglanden

De Delfland fietsroute

De Delfland fietsroute loopt door de directe omgeving van de stad Delft en heeft De Schie als leidraad. De fietsroute loopt deels door de stad Delft, maar laat je vooral kennis maken met de (groene) omgeving van deze stad. De totale afstand van de route is iets meer dan 25 kilometer.

De Boeren in het Westland fietsroute

In het Westland, een streek in het zuidelijke deel van de Haaglanden, is de tuinbouwsector erg belangrijk. Volg je de Boeren in het Westland fietsroute, dan maak je kennis met de tuinbouwsector in het Westland. Je fietst niet alleen door uitgestrekte weilanden, maar komt ook langs diverse grote kassen. De Boeren in het Westland fietsroute is ongeveer 50 kilometer lang.

> Deze routes met een nieuwe fiets ontdekken? Bekijk dan eens snel een van onze goedkope transportfietsen!

De Fietsroute Midden-Delfland

De Fietsroute Midden-Delfland is erg gevarieerd. Deze route loopt deels door de centra van diverse steden, maar loopt ook door het platteland. Vind je het leuk om zowel door de stad als het platteland te fietsen, dan is deze route zeker iets voor jou. De route is ongeveer 46 kilometer lang.

De Fietsroute Langs de Vliet

Zoals de naam van deze fietsroute al verklapt, loopt de Fietsroute Langs de Vliet precies langs de historische vaarwegen van De Vliet. Je komt niet alleen langs de Haagsche Vliet, maar ook langs de Delftse Vliet. De route start in Delft en is ongeveer 33,5 kilometer lang.

De Koninklijke Fietsroute

De laatste fietsroute die we in dit artikel beschrijven, is de Koninklijke Fietsroute door de Haaglanden. Deze fietsroute loopt door de omgeving van Den Haag en laat je diverse prachtige kastelen en landhuizen zien. Volg je deze fietsroute, dan krijg je vanzelf een beetje een koninklijk gevoel. De route is 33 kilometer lang.

Fietsen in de Haaglanden: drie tips

Ga jij binnenkort richting Haaglanden om hier een van bovenstaande routes te fietsen? Bereid je dan goed voor met onderstaande tips.

  • Print je route uit, inclusief duidelijk kaartje met de knooppunten van je route. Alle bovenstaande routes zijn zogeheten knooppuntroutes, die je het beste kunt volgen met een kaartje met duidelijke knooppunten. Door de route uit te printen, voorkom je dat je verdwaalt.
  • Kijk je fiets goed na voor vertrek. In sommige delen van bovenstaande fietsroutes zijn fietsenmakers te vinden, maar dit is zeker niet overal het geval. Door je fiets goed na te kijken, voorkom je dat je met een kapotte fiets langs de weg komt te staan.
  • Ga je met de kinderen op pad? Laat ze dan eerst wennen aan het fietsen van langere afstanden. Het is niet verstandig om direct 50 kilometer te gaan fietsen met de kinderen.

Omafietsen

Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Altec Vintage Transportfiets 28 inch N3 - Old Pink
Waardering:
100%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 519,00 Vanaf € 459,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Roma Omafiets 28 inch - Titan
Altec Roma Omafiets 28 inch - Titan
Waardering:
87%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 289,00 Vanaf € 239,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*
Altec Urban 28inch Transportfiets - Jeans Blue 2021
Altec Urban 28inch Transportfiets - Jeans Blue 2021
Waardering:
80%
Prijs (incl. btw)
Normale prijs € 399,00 Speciale prijs € 349,00
Vóór 15:00 uur besteld = morgen in huis*

Lees ook: Fietsroute langs het Leukermeer!